Vistas nūdeļu zupa atbalsta organismu saaukstēšanās laikā un palīdz novērst atūdeņošanos. Kā padarīt šo zupu pēc iespējas barojošāku, raksta Verywell Health.
Apetīte slimības laikā var samazināties, apgrūtinot atveseļošanai nepieciešamo uzturvielu uzņemšanu. Viena porcija vistas nūdeļu zupas nodrošina organismu ar uzturvielām un šķidrumiem viegli sagremojamā veidā, norāda ASV Slimību kontroles un profilakses centri.
Silta vistas nūdeļu zupa ir maiga kuņģim un nodrošina uzturvielas, tostarp ūdeni un elektrolītus, piemēram, nātriju, magniju un kāliju. Šīs uzturvielas atbalsta hidratāciju un palīdz uzturēt elektrolītu līdzsvaru drudža vai slimības laikā.
Saskaņā ar Frontiers in dati, vista ir lielisks liesu olbaltumvielu avots ar zemu tauku saturu. Olbaltumvielas nodrošina neaizvietojamās aminoskābes, kas atbalsta imūnsistēmu un ir nepieciešamas antivielu ražošanai, kas ir olbaltumvielas un palīdz aizsargāt organismu no infekcijām.
Dārzeņu pievienošana vistas nūdeļu zupai atbalsta veselīgu imūnsistēmu cīņā pret infekcijām. Burkāni, selerijas un sīpoli nodrošina vitamīnus, piemēram, A vitamīnu, kas regulē imūnsistēmas aktivitāti, un C vitamīnu, kas mazina iekaisumu.
Vistas zupu lietošana uzturā ir saistīta ar nelielu simptomu smaguma samazināšanos un var saīsināt simptomu ilgumu par aptuveni 1-2 dienām.

Vistas nūdeļu zupa var sniegt ievērojamu atvieglojumu:
Gatavojiet mājās
Zupas pagatavošana mājās saaukstēšanās laikā ļauj kontrolēt sastāvdaļas un sāls saturu.
Pievienojiet vairāk dārzeņu
Lai zupā palielinātu vitamīnu un antioksidantu daudzumu, iekļaujiet dažādus dārzeņus, piemēram, burkānus, selerijas, sīpolus un citus. Vairāk uzturvielu var palielināt ieguvumus veselībai.
Iekļaujiet ogļhidrātus un šķiedrvielas
Parastās nūdeles nodrošina ātru enerģijas pieplūdumu. Lai iegūtu labāku sāta sajūtu, apsveriet iespēju lietot pilngraudu vai šķiedrvielām bagātas nūdeles vai pievienot pākšaugus vai graudus.