Treneris Raimonds Feldmanis: Laikam nebija mūsu laiks

© Foto: Ģirts Ozoliņš

Latvijas 3x3 basketbola izlase - Nauris Miezis, Kārlis Pauls Lasmanis, Zigmārs Raimo un Francis Gustavas Lācis, kā arī treneris Raimonds Feldmanis un visa sporta delegācija, 7.augusta pēcpusdienā atgriezās Rīgā. Karjeras lappusēs viņiem šī diena paliks neaizmirstama.

Un lai arī, pārbraucot mājās, acīs bija asaras, vīri turējās godam. Ne tikai atklājot savas sajūtas, bet arī smaidot līdzjutējiem, kas Rīgas lidostā bija sapulcējušies ar Latvijas karogiem, medaļām un izlases krekliem, paužot atbalstu un veltot uzmundrinājuma vārdus.

Latvijas vārds 3x3 basketbolā ir izskanējis pietiekami spilgti. Turklāt jautājuma, kas ir Latvijas 3x3 basketbolisti, nevienam vairs nav.

Septiņas uzvaras pārbaudīja nervu sistēmu, līdz pienāca spēle par bronzu. Tajā Latvijas izlase piekāpās Lietuvai ar 18:21, Parīzes spēļu turnīrā ieņemot 4. vietu. Taču šajā brīdī ir jālepojas, jo Latvijas 3x3 basketbolisti ir ceturtie labākie pasaulē.

Foto: Ģirts Ozoliņš

Vīri atdeva visu, cik vien spēja. Pietrūka tik maz, lai mājās pārvestu kārotās medaļas, taču viņu cīņasspars un neatlaidība paliks.

Mums ir no viņiem jāmācās. Īpaši brīdī, kad Nauris Miezis parādīja “galvu augšā”, jo nekas vēl nav beidzies.

Un šis brīdis paliks sirdīs daudziem.

Arī lidostā, īsi aprunājoties ar basketbolistu treneri Raimondu Feldmani, secinājums ir viens - šis nebūs punkts.

Jāiet uz priekšu

Sagaidītāju pulkā arī sieva Ieva un meitiņa / Foto: Ģirts Ozoliņš

Lielākoties ir gandarījums. Protams, ar mazu sāpi, bet tu redzi, ka vari iet uz priekšu un attīstīties. Tas sportā ir pats labākais, ka redzi, ka vari pilnveidoties. Tieši tas motivē turpināt strādāt.

Mēs vienmēr skatāmies uz augstākajām virsotnēm. Laikam nebija vēl mūsu laiks, bet mēs iesim tālāk.

Īsa vizītkarte

Ģirts Ozoliņš/MN

  • Raimonds Feldmanis ir bijušais latviešu basketbolists, pēc karjera beigām — treneris.
  • Spēlēja uzbrukošā aizsarga pozīcijā. Pēc karjeras beigām bijis trenera asistents Rīgas VEF, kā arī pievērsies 3X3 basketbola komandas trenēšanai.
  • Kopš 2011. gada novembra — treneris.
  • Ikdienā trenē Nacionālās līgas LBL2 komandu BA “Turība”.
  • 2017.gadā R. Feldmanis kļuva par pirmo latviešu treneri, kas strādājis NBA Vasaras līgā, strādājot ar Ņūorleānas “Pelicans”. 2018.gadā viņš tika uzaicināts atkārtoti būt “Pelicans” treneru komandā.
  • R.Feldmanis daudz strādājis ar 3x3 basketbolistu sagatavošanu, viņš ir Latvijas 3x3 basketbola izlases - Tokijas Olimpisko spēļu čempionu - treneris.

Dzīvesstils

Ikviens savas dzīves laikā ir piedzīvojis deguna asiņošanu, taču izrādās, ka par deguna asiņošanu ir vēlams zināt vairāk, īpaši, ja deguna asiņošana atkārtojas.

Svarīgākais