Kārtslēcējs Valters Kreišs: Pat tad, ja neizdosies iegūt medaļu, nevajag nokārt galvu

© Foto: Dmitrijs Suļžics/MN

Reizēm, lai saprastu, kāds ir cilvēks, pietiek ar minūti sarunājoties. Protams, neviena saruna nebija tik īsu laika sprīdi, bet paralēles varu vilkt, jo vairāk nekā nedēļu esmu dalījusies domās par Latvijas olimpisko delegāciju.

Kopā ar sportistiem esmu runājusi par mērķiem, par satraukumu, gaidām un veiksmes faktoru. Un noslēdzošais Latvijas delegācijas pārstāvis šajā rakstu sērijā īpaši Dzīvesstils lasītājiem ir kārtslēcējs Valters Kreišs.

Foto: Dmitrijs Suļžics/MN

Par sportistu ir zināms tas, ka bērnībā viņš ir izmēģinājis daudz un dažādus sporta veidus, bet palika uzticīgs skrituļošanai un kārtslēkšanai. Viņš ir viens no jaunākajiem Latvijas delegācijas pārstāvjiem. Un šis fakts liek iegaumēt šā sportista vārdu.

Turam īkšķus, Latvija! XXXIII Vasaras Parīzes Olimpiskās spēles sākas jau parīt, 26. jūlijā. Būsim pie TV ekrāniem un medijos. Būsim pirmie, kas uzzinās, kuri sportisti pārbrauks mājās ar pelnītajām medaļām.

Īsi aprunājoties ar sportistu, pārsteidza viņa miers, pēc kā visi sportisti kāro, īpaši dodoties uz olimpiskajām spēlēm.

“Ir satraukums, bet nav arī tā, ka es nespēju naktīs pagulēt vai olimpiskās spēles būtu viss, par ko es šobrīd domāju. Pēc dabas esmu mierīgs cilvēks. Koncentrējos šobrīd uz treniņiem un maksimāli gatavojos olimpiādei. Arī neiespringstu par lietām, par kurām nevajadzētu dzīvē iespringt.

Medaļas kārojas, bet, atklāti sakot, runājot par šīm olimpiskajām spēlēm, es neesmu izvirzījis medaļas, kā vadošo mērķi.

Uzskatu, ka esmu vēl jauns. Man ir 20 gadi un apzinos, ka dodos pēc pieredzes.

Foto: Dmitrijs Suļžics/MN

Protams, nebūtu slikti, ja zvaigznes sastātos un es uzmestu tik, augstu, ka es iegūtu medaļu. Taču par to es pagaidām nedomāju, uz to es neceru, bet tas nenozīmē, ka es necentīšos. Arī es došos uz Parīzi un darīšu visu, ko vien spēju. Es ceru, ka visiem izdosies, pēc iespējas labāki starti, lai mūsējiem ir prieks skatīties, sekot līdzi mājās.

Taču apzinos, ka tas ir sports un sports mēdz būt nežēlīgs, neparedzams. Pat tad, ja neizdosies Parīzes olimpiskajās spēlēs iegūt medaļu, nevajag nokārt galvu un padoties.

Novēlu arī izbaudīt olimpiskās spēles - citiem tiešsaistē, citiem aiz ekrāniem. Lai patīk!

Dzīvesstils

Pašmāju grupu “YŪT” pēdējā laikā Latvijā dēvē par uzlecošo grupu. Intervijas radio, koncerti uz dažādām skatuvēm, kā arī jauni singli. Grupas “YŪT” dziesma “Tuvu” vairākas nedēļas bija dziesmu TOP pirmajās vietās.