Olimpietis Lauris Strautmanis: Lielos mērķos ir vieglāk trāpīt

© Foto: Dmitrijs Suļžics/MN

Straujiem soļiem tuvojas XXXIII Vasaras Olimpiskās spēles, kas sāksies 26. jūlijā. Šaušanā Latviju pārstāvēs divi sportisti – Agate Rašmane un Lauris Strautmanis, kurš sevi pārbauda šajā sporta veidā kopš 2009. gada.

Lauris Strautmanis neslēpa, ka sportā svarīgs ir veiksmes faktors: “Katru dienu daru savu darbu, lai maksimāli labāk sagatavotos startam Parīzes Olimpiskajās spēlēs. Zinu, kas man ir jādara. Zinu dienas līdz savam startam, nevis līdz Parīzes Olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijai.

Foto: Dmitrijs Suļžics/MN

Šobrīd man ir miers, jo tas ir mans sporta veids. Arī sacensību laikā, mums ir adrenalīns, augsts asinsspiediens, tāpat kā citos sporta veidos, bet te ir tā atšķirība, ka, neskatoties uz to visu, mums ir jābūt mierīgiem.

Tieši miers veido profesionalitāti mūsu sporta veidā. Un mērķis ir ļoti liels. Turklāt lielos mērķos, manuprāt, ir vieglāk trāpīt.

Mēs šeit esam labākie, taču, lai tiktu uz Olimpiskajām spēlēm bija nepieciešams arī veiksmes faktors. Un kā mēs zinām, arī veiksme pieder stiprākajiem. Acīmredzot, mēs katrs savā sporta veidā esam tie stiprākie, kas mēs esam.

Novēlu sev Olimpiskajās spēlēs sajust īstās sajūtas, sagādāt pašam prieku un maksimāli izdarīt labāko, jo s zinu, ko kādu dienu nevēlētos stāstīt saviem mazbērniem. To, cik slikti nostartēju.

Ja izdarīšu savu darbu, tieši tādās ekspektācijās, kādas esmu izvirzījis Olimpiskajām spēlēm Parīzē, tad arī par to kādu dienu varēšu stāstīt saviem mazbērniem, ka aizbraucu un nepieļāvu kļūdas, ka viss bija labi un atbraucu mājās tā, lai ne tikai es esmu apmierināts, bet arī mājinieki.

Foto: Dmitrijs Suļžics/MN

Vizītkarte

Lauris Strautmanis ar šaušanu sāka nodarboties ap 2009. gadu, taču ar sportu nodarbojas jau no mazotnes. Jau pēc pieciem gadiem šaušanā, 2014.gadā, viņš izcīnīja 1. vietu Pasaules Junioru čempionātā komandu cīņā - šaušanā ar pneimatisko pistoli Spānijā, Granādā.

Pirms gada, 2023. gadā, sportists ieguva 2. vietu Pasaules čempionātā šaušanā ar brīvas sistēmas pistoli 50 metru distancē Baku, Azerbaidžāna. Hobiji: airsofts, kā arī hokejs.

Dzīvesstils

 Brīvdienām piestāv ēdieni, kas ir salīdzinoši vienkārši un garšos visai ģimenei. Liekam galdā virtuves huligāna Pipara krāsainās kartupeļu pankūkas, kas uz šķīvja izskatīsies lieliski.

Svarīgākais