Kristaps Neretnieks: Mums ir jālec augstāk, nekā varam pārlekt  

© Foto: Dmitrijs Suļžics/MN

Kristapa Neretnieka vārds Latvijas sporta zvaigznājā nav svešs. Šīs būs otrās Olimpiskās spēles viņa karjeras laikā. Sportists ir smagi strādājis, lai piedalītos pasaules sporta lielākajā pasākumā. Turklāt jāapzinās, ka jāšanas sportā nozīmīga loma ir arī zirgam.

Ne velti sportists secina: “Zirgs neiet un neklausa tik viegli, kā auto. Viņš ir dzīva būtne un gluži, kā ar cilvēku, viss ir jāsarunā."

Atceros Tokijas Olimpiskās spēles un sajūtas tur bija, gluži kā būtu aizlidojis uz kosmosu. Tas ir pavisam kas cits, pavisam cits sports, pavisam cita pasaule.

Foto: Dmitrijs Suļžics/MN

Esam treniņos, darbos, bet Parīze nāk ar katru dienu tuvāk. Mērķi ir uzstādīti. Teiksim tā: “Mums ir jālec augstāk, nekā varam pārlekt!” Mērķi patiesi ir augsti, tāpēc jau tās ir Olimpiskās spēles. Tā tam ir jābūt. Jārāda maksimums un vēl vairāk.

Protams, mēs visi cerējām, ka uz Parīzi dosies ar basketbola izlase, kas nozīmē, ka delegācija būtu kuplāka, bet reizēm galvenais nav kvantitātē.

Galvenais, lai labākie tiek uz spēlēm, cīnās un nes Latvijas vārdu pasaulē.

Vizītkarte

Foto: Dmitrijs Suļžics/MN

Jāšanas sporta veidā Latviju pārstāv konkūrists Kristaps Neretnieks, kurš jau 22 gados nonāca pasaules TOP 100. Uz Olimpiskajām spēlēm Kristaps dodas otro reizi un līdz šim ir ļoti smagi strādājis, lai tajās piedalītos.

Kristaps joprojām atgriežas savās lauku mājās Limbažos, kur savulaik skolas brīvlaikos arī sācis jāt ar zirgu. Kristapa mīļākais ēdiens ir plovs, viņš dod priekšroku vārītai olai nevis ceptai un labāk izvēlas tēju nevis kafiju. Pēc dabas Kristaps ir brīvdomātājs un atzīst, ka varētu izmēģināt daudz citas nodarbes. Brīvajā laikā labprāt uzspēlē tenisu.

Dzīvesstils

 Brīvdienām piestāv ēdieni, kas ir salīdzinoši vienkārši un garšos visai ģimenei. Liekam galdā virtuves huligāna Pipara krāsainās kartupeļu pankūkas, kas uz šķīvja izskatīsies lieliski.

Svarīgākais