Anastasija Samoilova: Olimpiskajās spēlēs cīnīsimies par katru bumbu

© Foto: Dmitrijs Suļžics/MN

Pirms četriem gadiem, XXXII Vasaras Olimpiskajās spēlēs Tokijā, Anastasijai kopā ar Tīnu Lauru Graudiņu pietrūka pavisam maz līdz bronzai, paliekot augstajā 4. vietā.

Šogad latvietes pārbaudīs savas spējas Francijā. Vai viņām izdosies atvest medaļas? To rādīs Parīzes Olimpiskās spēles, taču, kā atzīst sportiste, viņas ir gatavas pārbaudīt savas maksimālās spējas. Pludmales volejboliste Anastasija Samoilova neslēpa savu prieku par Tīnu, kurai šogad uzticēts Latvijas karognesējas gods Parīzes Olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā.

Foto: Dmitrijs Suļžics/MN

“Esmu ļoti priecīga par to, ka Tīna tika izvēlēta, kā karognesēja. Tas mums, pludmales volejbola saimei, ir milzīgs notikums. Esmu lepna par viņu, par mūsu komandu.

Šobrīd cītīgi gatavojamies, šī nedēļa paiet treniņos, tepat vēl Latvijā. Centīsimies ieplānoto arī izpildīt.

Tāpat pacentīsimies vēl mazliet pagūt atpūsties kopā ar savām ģimenēm un draugiem, jo tūlīt jau jādodas uz spēlēm.

Par uzstādīto mērķi šogad, iesim abas uz katru spēli un cīnīsimies uz maksimumu. Cīnīsimies par katru bumbu.

Katra dienu Francijā domāsim par vienu konkrēto punktu, jo, ja mēs koncentrēsimies uz tagadni, , tad viss būs labi. Cīnīsimies un tad jau redzēsim, kā viss notiks.

Turklāt man šķiet, ka mēs, cilvēki, varam darīt savu maksimumu tad, kad esam brīvi, kad esam pārliecināti par sevi.

Tieši tāpēc ir jāizbauda brīdis, jātic tam, ko darām un tikai tad viss izdosies. To arī novēlu katram Latvijas sportistam. Novēlu izbaudīt Olimpiskās spēles. Novēlu iet uz katriem startiem ar prieku.”

Vizītkarte

Foto: Dmitrijs Suļžics/MN

Anastasija Samoilova pārstāv pludmales volejbola disciplīnu un kopā ar Tīnu Lauru Graudiņu veido vienu komandu. Anastasiju iedvesmo neatlaidīgi cilvēki, kuri iet uz saviem mērķiem un neapstājas par spīti šķēršļiem.

Volejboliste dzimusi un augusi Daugavpilī, un priecājas, ka pilsētas iedzīvotāji viņu ļoti atbalsta. Brīvajā laikā sportiste dod priekšroku jogas nodarbībām vai kādai interesantai grāmatai. Viena no viņas mīļākajām grāmatām ir Karlosa Ruisa Safona romāns „Vēja ēna”.

Dzīvesstils

 Brīvdienām piestāv ēdieni, kas ir salīdzinoši vienkārši un garšos visai ģimenei. Liekam galdā virtuves huligāna Pipara krāsainās kartupeļu pankūkas, kas uz šķīvja izskatīsies lieliski.

Svarīgākais