Tīna Laura Graudiņa: Mērķis ir nospēlēt savā līmenī un mūsu līmenis ir ļoti augsts

© Foto: Dmitrijs Suļžics/MN

Pludmales volejbola komandas kapteinei Tīnai Laurai Graudiņai šis ir vēsturisks gads. Laiks, kas viņas karjerā būs iezīmēts ar biezākiem burtiem, jo viņa ir viena no retajām sportistēm, kurai uzticēts nest Latvijas karogu XXXIII Vasaras Olimpiskajās spēlēs, kas sāksies 26. jūlijā ar atklāšanas ceremoniju plkst. 20.00.

Turēsim īkšķus par tiem, kas nes Latvijas vārdu pasaulē, taču pirms tam, uzzināsim, ko Tīna Laura Graudiņa domā par uzticēto godu.

Foto: Dmitrijs Suļžics/MN

“Kad sāku savu ceļu sportā, nekad nebiju iedomājusies un sapņojusi, ka kādu dienu nesīšu Latvijas karogu Olimpiskajās spēlēs. Es vienmēr esmu bijis tas cilvēks, kurš domā par tagadni. Man ir svarīgs brīdis šodien, kas notiek šodien, šeit un tagad.

Es pat Jaunajā gadā īsti neuzstādu sev kādu mērķi, tāpēc šī iespēja, kas man ir uzticēta - nest Latvijas karogu Parīzes Olimpiskajās spēlēs, mani aizkustina līdz asarām.

Foto: Dmitrijs Suļžics/MN

Mums abām ar komandas pārinieci Nastju (Anastasiju Samoilovu) mērķis ir nospēlēt savā līmenī un mūsu līmenis ir ļoti augsts, tāpēc nevēlamies teikt nekādas prognozes, jo sportā ir svarīga arī veiksme.

Ir tik daudz faktoru, ko nemaz nevar kontrolēt, bet mūsu mērķis ir kontrolēt tos faktorus, ko spējam ietekmēt un tad viss pārējais paliks zvaigžņu ziņā.

Arī miers ir ļoti svarīgs. Mēs esam uztrenējušas sevi būt mierīgām, īpaši saspringtās situācijās, bet es domāju, ka pat Olimpiskajās spēlēs katrai spēlētājai kādā momentā mazliet nodrebēs roka.

Foto: Dmitrijs Suļžics/MN

Man ir prieks satikties ar visiem labākajiem Latvijas sportistiem. Mēs visi esam darba kolēģi un iepazīt viņus personiski ir ļoti jauki. Novēlu visiem: “Tik, cik sportists maksimums var izdarīt konkrētajā dienā, arī sasniegt. Turklāt visiem doties pēc tam mājās ar apziņu, ka mēs izdarījām visu, ko tajā brīdī, varējām izdarīt “

Vizītkarte

Foto: Dmitrijs Suļžics/MN

Dalība Olimpiskajās spēlēs ir pludmales volejbolistes Tīnas Lauras Graudiņas sapņu piepildījums, un pārstāvēt Latviju viņai ir ļoti liels gods. Volejboliste atzīst, ka viņas komanda ir ne tikai treneri, bet arī ģimene un tuvie cilvēki. Ja Tīnas izvēle nebūtu kritusi par labu pludmales volejbolam, tad izvēlētos citu sporta veidu - vieglatlētiku. Viņas ideālie apstākļi volejbola spēlei ir Jūrmalas smiltis, viegli apmācies laiks un temperatūra ap 18-19 grādiem.

Dzīvesstils jau rakstīja, ka pirmdien, 15. jūlijā, ar vērienīgu Parīzes Olimpisko spēļu atklāšanas parādi pa Rīgas Pilsētas kanālu tika prezentēta Komanda Latvija delegācija. Tie sportisti, kas godam nopelnījuši ceļazīmi uz Olimpiskajām spēlēm.

Pēc tam svinīgā pasākumā Brīvības pieminekļa pakājē tika nosaukti karognesēji - divkārtējā Eiropas čempione, Tokijas Olimpisko spēļu 4. vietas ieguvēja, pludmales volejbola komandas kapteine Tīna Laura Graudiņa un Tokijas Olimpisko spēļu zelta medaļnieks, Pasaules vicečempions un bronzas medaļnieks, kā arī Eiropas čempions, divkārtējais vicečempions un bronzas medaļnieks, 3x3 basketbolists Nauris Miezis.

Dzīvesstils

 Brīvdienām piestāv ēdieni, kas ir salīdzinoši vienkārši un garšos visai ģimenei. Liekam galdā virtuves huligāna Pipara krāsainās kartupeļu pankūkas, kas uz šķīvja izskatīsies lieliski.

Svarīgākais