© Privātais arhīvs no "Serenādes'' koncerttūres

Viņi visi ir tik dažādi. Dzīves mērķi un sapņi. Acu krāsa, balss tembrs. Kāds uzstājas tūkstošiem, kāds savu dzīvi nespēj iztēloties bez skatuves un starmešiem, bet kāds cits dzied tā, ka aiz aizkustinājuma asaras rit pār vaigiem.

Cits atkal strādā radio un vada pasākumus. Taču vēl ir arī kāds, kas režisē filmas, bet kāds raksta dzeju, lai šodien to varētu veltīt visām Latvijas sievietēm.

Viņiem visiem ir kopīga ir cieņa pret daiļo dzimumu. Cieņa pret Latvijas sievietēm. Dzirdot un lasot vārdus, ko viņi veltīja katrai sievietei, sirds pukst no saviļņojuma.

Viņi ir īsti dzejnieki. Jūs tikai izlasiet! Turklāt, ja vien jūs redzētu, ar kādu rūpību un mīļumu viņi veltīja katru vārdu, esmu pārliecināta, ka šodiena tad iegūtu pavisam citas krāsas. Mēs “peldētos” rozā mākoņos vien. Paldies, mīļie vīrieši! Paldies, ka atklājāt savas sajūtas par Latvijas sievietēm.

Intars Busulis

Una Taal

Latvijā tiešām ir brīnišķīgas sievietes. Dzīvesgudras, skaistas, prot būt reizē spēcīgas un trauslas, ļoti labi pazīst mūs - latviešu vīriešus. Pašas labākās pasaulē.

Skaistākais ir tad, kad sievietes staro, ir dzīvespriecīgas, apmierinātas ar dzīvi, un ja vēl to var redzēt un saskatīt. Skaisti ir redzēt laimīgas sievietes.

Vēlu katrai dāmai apzināties savu vērtību, mīlēt un justies mīlētai! 8.marta koncerts Arēnā Rīga būs tieši jums.

Valdis Melderis

Māris Kiseļovs

Latvijas sievietes ir skaistas, ļoti viedas, izglītotas, profesionālas, aizrautīgas un kaislīgas, seksīgas. Vienīgais, kas reizēm viņām pašām pietrūkst, ir tas, ka viņas to neapzinās.

Manuprāt, pats skaistākais sievietē ir pašpārliecība. Jebkura sieviete pavisam citādāk staro un izskatās, ja viņa ir droša par sevi, apzinās, kas viņa ir un izbauda to.

Un neatkarīgi no tā, ko viņa dara un kā izskatās, ja ir šī pašpārliecība, sajūta, ka viņa par pati ir vērtība un nekas nevienam nav jāpierāda, tas ir pats skaistākais jebkurā brīdī. Vai viņa būtu mājās, darbā vai gultā.

Novēlu 8.martā meklēt sabiedrotos. Ne tikai starp sievietēm, bet arī starp vīriešiem. Un atceramies, ka mums visiem vajag vienu un to pašu - sapratni, atzīšanu, mīlestību. Turklāt mēs šajā ziņā esam nevis konkurenti, bet gan sabiedrotie.

Nauris Indzeris

Jānis Porietis

Latvijas sieviete ir kā skaista pavasara diena - nekad nezini, kādus pārsteigumus tā sagādās.

Pats skaistākais sievietē (bez skaistuma, kas nāk no iekšām) ir spēja orientēties šajā dzīves haosā, nepazaudējot sievišķīgumu, eleganci un sniega lāpstu. Esiet laimīgas un, ja ir kāda asariņa, tad tikai no prieka vai laimes.

Lauris Valters

Kristaps Selga

Manuprāt, latviešu sievietes ir ļoti īpašas, apburošas un emocionāli spēcīgas, garā bagātas. Mūsu tautas meitenes un dāmas spēj būt gan sievišķīgas un skaistas, gan arī talantīgas un gudras. Es noteikti varu teikt, ka latviešu sievietes ir patiešām unikālas un pašas labākās.

Nav noslēpums, ka latviešu sievietes ļoti labi prot sevi pasniegt, rūpējas par sevi un viņām tas ir svarīgi ne tikai svētkos, bet arī ikdienā. Manuprāt, mūsu sievietēs skaistākais ir viņu smaids, jo tad dāmas brīnišķīgi staro.

Novēlējums ir mans rakstīts dzejolis:

sievietes ..

šīs pasaules esence,

skaistums un maigais

virzītājspēks ..

jūs iedvesmojat,

prieku radāt,

ar mīlestību piepildāt!

jūs esat brīnišķīgas,

tādēļ spīdiet spoži!

mēs, vīrieši, uzplaukstam

jūsu siltajā gaismā,

sirdssiltā pateicībā!

Roberto Meloni

Privātais arhīvs no "Serenādes'' koncerttūres

Latvijas sievietes ir stipras, strādīgas, izskatīgas un gudras.

Es mūžam atcerēšos savas pirmās dienas Latvijā. Man bija kultūršoks, jo sievietes Latvijā vada trolejbusus, tramvajus, kā arī kundzes gados tīra sētas no ledus un sniega.

Pats skaistākais Latvijas sievietēs ir maigais stiprums. Viņas mēdz harmoniski apvienot šīs divas pilnīgi atšķirīgas īpašības.

Paldies jums, sievietes! Mans novēlējums ir saņemt ikdienā tikai to, ko jūs esat pelnījušas kā sievietes, mammas, biznesa lēdijas, sievas un māsas.

Rihards Romušs

Ieva Romaško

Latvijas sievietes ir apburoši skaistas, gudras, gādīgas un šo sarakstu es varētu turpināt līdz nākamajai rītausmai un tā 365 dienas gadā. Taču vissvarīgākais zināt to, ka katra ir ar savu gaumīgo raksturu, svētīgo jaudu it visā un, protams, kā starojošā saule vasaras karstākajās dienās. Dāmas ir mūsu (vīriešu) viss, kuru dēļ esam gatavi darīt visu. Arī nolekt no jumta. Vēl jāpiebilst, ka atsevišķos brīžos viņas ir spēcīgas, jo ir gatavas cīnīties par savu.

Visskaistākais, kas katrai sievietei ir - viņas dāsnā dvēsele un burvīgais šarms. Vai mēs, vīrieši, pateicoties mūsu sievietēm, iemācījāmies izprast vārdu salikumu, ko nozīmē graciozais skaistums, kā arī līdz sirds dziļumiem mīļumu. Katra sieviete ir individuāla un katrai ir savs raksturiņš, tādējādi nodrošinot pasaulē dažādību. Ar sievietēm nekad nebūs garlaicīgi, jo mūsu sievietēm piemīt jestrā atraktivitāte un, protams, arī romantisma izjūta.

Es katrai novēlu saņemt ziedu bāzi, tik daudz ziedus, lai tajos vēl gadu varētu peldēties, ēst vīnogas, dzert gardāko dzērienu un pa reizei iekosties arbūzā, lai neaizmirst vasaras sajūtas. Bet visā kopumā? Dāmas! Palieciet tikpat spožas, jaukas, smaidiet biežāk, jo jūs esat mūsu bohēma.

Lauris Zalāns

Elizabete Puče

Tas, ko es pilnīgi noteikti varu garantēt, ir tas, ka Latvijas sievietes ir ārkārtīgi stipras dāmas - gan mentāli, gan nereti arī fiziski. Esmu pārliecināts un nebaidīšos teikt, ka mūsu dāmas ir vismaz divas reizes stiprākas nekā vīrieši. Arī noturīgākas pret dažādām stresa situācijām.

Skaistākais, manuprāt, sievietēs ir viņu daba. Katra sieviete ir unikāla. Katra sieviete ir ar savu es. Katra sieviete ir iedvesmas avots vīriešiem, kādiem mums, vīriešiem, atsevišķos jautājumos vajadzētu būt. Mums ir jāmācās no sievietēm.

Novēlu saņemt pēc iespējas vairāk ziedu. Ļauties apskāvieniem, bučām un labiem vārdiem, jo dāmas ir šo visu pelnījušas. Ne tikai 8. martā, bet arī visu sieviešu ikdienas skrējienā, ko mēs dažkārt mēdzam piemirst. Izbaudiet to, ka 8.martā šīs dāvanas tiek pasniegtas vairāk nekā parastā dienā.

Maksims Busels

Artūrs Kondrāts

Latvijas sievietes ir īstas un tieši tāpēc skaistas. Arī draugi, kas atbrauc no ārzemēm, saka tieši to pašu. Mūsu Latvija ir slavena ar skaistu dabu, un šis dabas spēks, manuprāt, atspoguļojas uz mūsu skaistajām latvietēm: īstas un skaistās, kā mūsu lauku ziedi. Arī izturīgākas un dažādas, kā mūsu laikapstākļi.

Sievietēs man patīk dzīves gudrība, inteliģence un sievišķība. Īstai sievietei ir jābūt sievišķīgai. Mūsdienīgai sievietei brīžam uznāk tas, ka ir pārāk daudz jānes uz saviem pleciem, jo reizēm tādi apstākļi un tādi vīrieši ar viņām satiekas, bet man tas nepatīk.

Manās acīs sievietai ir jābūt spēcīgai, bet arī viņai jābūt trauslai, kas piešķir tieši īstumu sievietēs. Katram skaistums, protams, ir savs, taču man patīk, ka tad, kad es skatos sievietei acīs un, ja es redzu gudrību, inteliģenci, tad tas ir skaisti.

Novēlu mūsu Latvijas sievietēm jūsties tā, kas ļautu viņām justies drošām, laimīgām un skaistām. Novēlu sievietēm apstākļus un sabiedrību, kurā nevajadzētu atcerēties, ka viņas ir sievietes, bet vienkārši jābauda tas. Un lai mūsu sievietēm būtu blakus tādi vīrieši, kas ļautu justies drošām, laimīgām un skaistām.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv