© Aurēlija Rancāne

Gaidot 8. martu, satiksimies ar spēcīgām, iedvesmojošām un skaistām sievietēm, kas ir ne tikai ārēji, bet arī iekšēji skaistas. Kāpēc? Pavisam vienkārši! Tāpēc, ka ikviena ir pelnījusi starot kopā, plaukt kopā, kā arī cita citu uzmundrināt ikdienā, kad pēc saules stariem rokas stiepjas pati.

Viņas vārdā viss ir pateikts. Īsta zvaigzne uz skatuves. Tāda, kas atstāj nospiedumus. Un arī tāda, kas nerunās virspusēji, bet gan “raks” dziļāk. Un šīs atbildes, kas gatavotas speciāli mūsu slejai, ir spēcīgs arguments tikko pieminētajam. Dziedātāja Gabriēla Zvaigznīte, kas, meklējot savu spēku, patiesībā spēcinās citas.

Annija Veldre

Mums blakus ir mammas, vecmāmiņas, māsas, draudzenes, kolēģes. Tavā dzīvē arī skatuves partneres. Kas ir tas, ko viņās cieni un novērtē?

Jā, ikdienā esmu ļoti jaudīgu sieviešu kompānijā! Darbā tās ir Tautumeitas un citas brīnišķīgas latviešu dziedātājas, ģimenē tā ir mamma un četras māsas kā arī, protams, manu labāko draudzeņu pulciņš. Cienu un novērtēju to, cik visas šīs sievietes ir dažādas un unikālas, katra ar svarīgu lomu manā un visu mūsu dzīvēs.

Viņas man ir liels atbalsts un iedvesmas avots, arī dzīves skolotājas.

Vinita Vilcane Krilova

Ar kādiem palīglīdzekļiem sieviete ikdienā var uzplaukt?

Darot kaut ko, kas viņai liek justies labāk un rada prieku. Mēs plaukstam un starojam tad, kad rūpējamies par sevi, savām vajadzībām. Un katrai tās būs atšķirīgas. Nebūs viena formula, kura der visām - kāda uzkrāsos lūpas un atplauks, cita uzkāps uz motocikla un sajutīsies kā dieviete, citai varbūt vajag pagulēt diendusiņu vai ieiet lēnā, siltā dušā, lai justos labāk. Viss atkarīgs no mūsu vajadzībām, jāieklausās tajās un jāpalīdz sev uzziedēt. Tad arī izstarojam sievišķību.

Ne velti sievietes ir daiļais dzimums. Kas padara sievieti daiļu?

Primāri, tā noteikti ir iekšējā pasaule, mūsu sirds. Mīlestība pret sevi un apkārtējo pasauli. Siltums, maigums, empātija, kā arī spēcīga pašcieņa, pārliecība un drošsirdība.

Vladislav Gornik

Protams, arī sievietes ārējais izskats. Mēs esam tik skaistas un katra skaista savā dažādībā! Īsti mākslas darbi.

Cik svarīgi mūsdienās ir nepazaudēt savu stāju?

Ļoti svarīgi. Citādāk ātri pazaudējam sevi un savu laimi. Bet gribas teikt, ka ir arī cilvēcīgi ik pa laikam nenosargāt šo stāju… Tā dzīvē arī notiek, īpaši šajā laikmetā, kad taisnību tik daudz. Galvenais ir ieklausīties sevī un nepadoties, noticēt sev un neļaut citu patiesībām uzvarēt tevi.

Inga Bitere

Kāda tavās acīs ir 21. gadsimta sieviete?

Manuprāt, 21. gadsimta sieviete ir iekšēji brīva. Rāmjos neieliekama. Ar lieliem izaicinājumiem, bet arī ļoti daudz iespējām sevi realizēt un attīstīt dažādās dzīves jomās.

Jāatzīst, ka liels pārbaudījums ir saglabāt sievišķību un trauslumu šajā laikā, nosargāt iekšēju mieru un maigumu tik asā un ātrā pasaulē. Šķiet, ka tieši tāpēc ir tik svarīgi mums katrai atrast to savu īpašo rituālu, kur varam restartēties.

Man ļoti palīdz daba un dziedāšana, dziedot mana sirsniņa atveras un dvēsele iegūst jaunu spēku. Daba mani nomierina, palīdz satikties ar sevi un atgādina par patiesi svarīgo.

Joana César

Ir tāds teiciens: Sievietes stiķus un niķus krāva ratos - tie neizturēja. Vai tev ir sievišķīgas kaprīzes?

Man ik pa laikam ir “man nav ko vilkt” krīzītes, bet nezinu, vai tās īsti skaitās kā kaprīzes.

Vinita Vilcane Krilova

Tici tam, ka sieviete prot glabāt noslēpumus?

Atkarīgs no sievietes, visas noteikti nespēj.

Kā nosvinēt dzīvi kopā ar labākajām draudzenēm, kas priekus un bēdas dala jau vairāk nekā 10 gadus?

Aizbraukt kopā kādā ceļojumā, piemēram, uz Franciju vai Monako. Es tā gribētu! Bet svinībām nav obligāti jābūt lielām un dārgām, kompānija ir pati svarīgākā un, ja tā ir laba, tad nosvinēt draudzību var jebkur un jebkā.

Lauris Vīksne

Tu pati dodies uz randiņiem ar tuvākajām draudzenēm?

Jā, dodos. Man tas ir ļoti svarīgi. Ir periodi, kad tas nenotiek tik bieži, manas un draudzeņu noslogotības dēļ, bet esam saprotošas un pretīmnākošas. Zinam, ka, pat ja netiksimies gadu, draudzība neizjuks. Es nespēju iedomāties savu dzīvi bez draudzenēm, man ir ļoti paveicies ar viņām. Pirmkārt, jau ar manām māsām, zinu, ka viņas būs ar mani līdz manam pēdējam elpas vilcienam, domājot par to, asaras sariešas acīs… Tas ir īpaši. Draudzība uz mūžu.

Justīne Zonne

8.marts vairs nav aiz kalniem. Vai atzīmēsi to?

Atzīmēšu uzstājoties, protams.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv