Austrijas mini safari Velsā

© Foto: Lauma Ozola

Pirms kāda laika ciemojoties Austrijā, precīzāk – astotajā lielākajā Austrijas pilsētā – Velsā, man izdevās nonākt vietās, kur pat sapņos necerēju nonākt.

Turklāt tieši tas man patīk ceļojumos, ka tu nekad līdz galam nezini, ko redzēsi un piedzīvosi vēl un vēl. Protams, ir maršruti, kas ir jau laikus saplānoti, bet ir tādi, kas nāk bonusā, jo atrodas pa ceļam. Šis scenārijs atbilst Austrijas mini safari stāstam, kā es nosaucu zoodārzu, ko katru dienu apmeklē gan mazi, gan lieli.

Foto: Lauma Ozola

Ja ir iespēja nonākt Austrijā, tad iesaku galamērķī iekļaut mazākas pilsētiņas par Vīni, jo tur valda šarms.

Zoodārzs bez maksas

Foto: Lauma Ozola

Pirmais, kas mani pārsteidza, bija ieejas biļete, jo tās nebija. Māsīcai, kas Velsā dzīvo, neizpratnē jautāju: “Kā viņi algo darbiniekus, kā uztur zoodārzu?”

Izrādās, ka Velsā tās ir organizācijas, kas strādā, lai zoodārzs varētu priecēt apmeklētājus jebkurā dienā un bez maksas, jo tā ir iespēja nākt un piedzīvot, nedomājot par materiālo.

Foto: Lauma Ozola

Protams, zoodārzā ir iespēja nopirkt pārtiku, ar ko pabarot vietējos mini safari iemītniekus. Šo iespēju mēs izmantojām, jo tas bija mazākais, kā pateikt “paldies”.

Izcila lokācija un iekārtojums

Foto: Lauma Ozola


Vēl viens bonuss zoodārzam ir iekārtojums un lokācija. Tev ir iespēja paslēpties no saules, jo zoodārzs ir izveidots tā, ka ēnā atradīsies pusi laika no apmeklējuma. Īpaši tas attiecas uz maziem bērniem, kas ātrāk nogurst no karstuma. Arī senioriem tas ir svarīgi, jo ir iespēja ēnā atvilkt elpu.

Karstumā var sareibt galva, tāpēc jauki, ka ir krēsli, kur var apsēsties un atpūsties, kamēr citi dodas zoodārza ekspedīcijā.

Foto: Lauma Ozola

Prieks arī par to, ka šeit nav iespējams apmaldīties. Bija sajūta, ka salīdzinoši ejam pa apli ar dažiem izņēmumiem. Šis ir svarīgi tiem, kas nāk ar ģimenēm, jo bērni mēdz ļauties piedzīvojumam paši.

Pelikāni un šimpanzes

Foto: Lauma Ozola

Vieni no uzmanības piesaistošākajiem zoodārza iemītniekiem bija pelikāni. Tos Latvijā nebija līdz šim izdevies redzēt, tāpēc tie atstāja atmiņas.

Arī šimpanzes man un manām krustmeitām, ar kurām bijām zoodārzā, ļoti patika. Šimpanzes biju redzējusi dzīvē, bet Vācijas zoodārzā pirms vairākiem gadiem.

Foto: Lauma Ozola

Arī Austrijā šimpanzes draudzējas ar cilvēkiem. Nāk pie žoga, nebaidās un šķita, ka viņas pozē kamerām. Manējai vismaz noteikti.

Zoodārzā var pavadīt visu dienu

Foto: Lauma Ozola

Kopā ar ģimeni Austrijas mini safari pavadīju 2 stundas, bet pēc tam sapratu, ka var pavadīt visu dienu, jo ir pieejamas visas ērtības. Var paņemt līdzi ēdienu un mierīgi pusdienot. Tāpat zoodārzā ir bērnu rotaļu laukumiņš un iespēja spēlēt šahu, pārbaudot savu atjautību.

Foto: Lauma Ozola

Turklāt šī būs īstā izvēle, lai pavadītu savu brīvo laiku mazliet bezrūpīgi, bet arī ar jēgu, jo dzīvas radības satikšana allaž ir prieka nesoša.

Svarīgākais