Ķirbju krēmzupa stiprai imunitātei

© Foto: pixabay.com

Ķirbis ir ne tikai rudens simbols, bet arī neticami veselīgs produkts. No tā gatavo putras, zupas, sautējumus, sukādes un sulas. 

Ķirbī ir rekordliels A vitamīna daudzums: fizioloģiskās normas papildināšanai nepieciešami tikai 200 grami produkta. Turklāt ķirbis ir bagāts ar B, C, E, K vitamīniem, beta-karotīnu un cinku. Šis unikālais uzturvielu komplekts ir īpaši nepieciešams saaukstēšanās periodā.

Ķirbju ēdienus iesaka arī tiem, kas vēlas notievēt. 100 grami dārzeņu satur no 26 līdz 45 kalorijām. Ķirbī ir arī daudz ūdens un šķiedrvielu.

Ķirbju ēdieni būs vēl veselīgāki, ja pievienosi riekstus, sēklas (piemēram, ķirbju sēklas) vai olīveļļu. Tas palīdzēs uzlabot taukos šķīstošo A un E vitamīnu uzsūkšanos.

Ķirbju krēmzupa

SASTĀVDAĻAS

500 g ķirbju;

3 ķiploka daiviņas;

500 ml vistas buljona;

10 ml olīveļļas;

50 ml krējuma (35%);

sāls un pipari pēc garšas;

ķirbju sēklas - garnēšanai.

Foto: pixabay.com

PAGATAVOŠANA

Ķirbi sagriež lielās šķēlēs un smalki sagriež ķiplokus. Katliņā uzkarsē eļļu, uz vidējas uguns apcep ķiplokus un ķirbi, atceroties regulāri maisīt. Kad ķirbis kļūst zeltaini brūns, pievieno buljonu. Uzkarsē buljonu līdz vārīšanās temperatūrai, samazina siltumu un vāra uz lēnas uguns 15 minūtes.

Pievieno krējumu, sāli un piparus pēc garšas. Noņem zupu no uguns un izmanto blenderi, lai iegūtu krēmīgu konsistenci. Gatavo zupu apkaisa ar ķirbju sēklām, lai pievienotu aromātu un garšu.

Svarīgākais