Aktrise Gerda Embure: Novēlu sev alkas pēc izaugsmes

Aktrise Gerda Embure © Foto: Dmitrijs Suļžics/MN

Valmieras teātra aktrise Gerda Embure, kura atveido izmeklētāja Ričarda Eversona meitu Amandu, ir viena no spilgtākajām lomām "Tet TV" visu laiku skatītākās daudzsēriju detektīvfilmas "Nelūgtie viesi" aktieru plejādē.

Sarunas gaitā aktrise atklāj savas sajūtas par trešo sezonu, Kovaļovu tandēmu, kā arī pārmaiņām, kas skārušas profesionālo dzīvi.

Jauna sezona - jauni pienākumi

Šajā sezonā aktrisei ir jauni pienākumi - sievas un mammas gods / Foto: Dmitrijs Suļžics/MN

Trešajā sezonā esmu gan mamma, gan sieva.

Šajā sezonā Amandai ir cīņa pašai ar savu ego, jo ir jānomet kaut kas nost. Katram cilvēkam jau ir savs raksturs, savas vēlmes, savas vērtības un, kad ģimenē ienāk bērniņš, sākas jauni pienākumi.

Amandas iekšējā pasaule arī tā dzīvo - kā nepazaudēt sevi un ko nozīmē šī jaunā dzīve, kā tagad dzīvot, kā eksistēt, kā palikt sev pašai.

Amanda, šajā sezonā, iespējams, iegūst pilnīgi visu, bet tajā pašā laikā nonāk tik tuvu, lai to visu pazaudētu.

Tieši tur būs arī vislielākais pārdzīvojums, taču, lai skatītājiem paliek intriga.

Atgriezeniskā saite no skatītājiem ir jūtama

Šajā sezonā Gerdas atveidotajai lomai - Amandai, ir cīņa pašai ar savu ego / Foto: Dmitrijs Suļžics/MN

Šis ir trešais gads Kandavā. Man liekas, ka kandavieši mūs jau ir pieņēmuši. Ir ļoti patīkama sajūta, kad ieej veikalā un tevi sveicina.

Atbalsts no skatītājiem ir jūtams. Lielais pārsteigums, kad reizēm kāds uz ielas kaut ko labu pasaka. Tieši tas, manuprāt, ir mīļi un jauki.

Tu nekad nezini, kad cilvēks skatās uz tevi. Kad viss ir nofilmēts, kad “Nelūgtie viesi” iznāk uz ekrāna, tas ir viens, bet, kad cilvēks pienāk pie tevis un pateicas, tas ir neaprakstāmi. Atgriezeniskā saite ir saņemta.

Pēc filmēšanas finiša paliek tukšuma sajūta

Valmieras teātra aktrise atzīst, ka aktieri seriālā ir brīnišķīgi / Foto: Dmitrijs Suļžics/MN

Vlads un Lelde Kovaļovi ir šī projekta raķetes. Viņi arī to virza. Mums ir ļoti jauka aktieru komanda - Andris Daugaviņš, Niklāvs Kurpnieks, Līga Zaice un citi aktieri.

Turklāt, kad viss ir nofilmēts, pēc augusta ir jocīga sajūta. Kad ir nākošā filmēšanas diena, tad es jau zinu, ka es satikšu gan Andri, gan Niklāvu, bet vienā brīdī tas beidzas. Pēc tās paliek maziņa tukšuma sajūta.

Protams, tu jau aizej uz nākošajiem darbiem, viss turpinās un tad ir patīkami satikties pirmizrādē, redzēt uz lielā ekrāna, kas ir sanācis.

Pārmaiņu laiks

Iekšējas pārmaiņas, šajos trīs gados, ir bijušas, kad top “Nelūgtie viesi”.

Man pašai personīgi šie ir lieli pārmaiņu gadi, jo es pabeidzu studijas, sāku strādāt Valmieras teātrī un profesionāli esmu ļoti daudz iemācījusies pa šiem gadiem.

Gerda ieguvusi bakalaura grādu aktiermeistarībā Londonā / Foto: Dmitrijs Suļžics/MN

Šis filmēšanas laukums jaunos aktierus izskolo. Domāju, ka, ar katru gadu, pašiem paliek labāk un vieglāk, bet katrs gads ir izaicinājumiem pilns. Un izaicinājumi liek pielāgoties.

Tāpēc, trešajā sezonā, sev novēlu iekšēju mieru, mīlestību, ģimeni un alkas pēc izaugsmes.

Dzīvesstils

Vai savās mājās cīnāties ar augļu mušu bariem? Kā no tām atbrīvoties uz visiem laikiem? Kas ir tie sīkie kukaiņi, kas lidinās virtuvē? Kāpēc to ir tik daudz? Kāpēc tik grūti no tām atbrīvoties?