Marta Grigale: Eksperiments ar angļu valodu bija riskants lēmums un lēciens nezināmajā

© Publicitātes foto

"Pērnā gada rudenī dziedātāja un dziesmu autore MARTA (Marta Grigale) sevi pieteica ar pirmo dziesmu angļu valodā. Pēc gadu ilga darba un vairākiem izdotiem singliem klajā nācis 6 dziesmu minialbums (EP) “Wrong Woman”," stāsta menedžere Inese Saulaja.

“Šis EP iezīmē svarīgu brīdi manā mūzikas ceļā. Eksperiments ar angļu valodu bija riskants lēmums un lēciens nezināmajā, bet esmu gandarīta par jaunajiem radošajiem apvāršņiem, ko tas man ir pavēris, mūziķiem, ar kuriem ir bijusi iespēja sadarboties, kā arī jaunajiem klausītājiem, kurus izdevies uzrunāt,” par albumu stāsta Marta.

“Tematiski šīs sešas dziesmas ir kā amerikāņu kalniņi un tikpat emocionāli svārstīgas kā es - no trakulīgām dejām līdz asarām un atpakaļ.

“Wrong Woman” ir stāsts par sievieti, kura apzinās savu spēku un, neskatoties uz šaubu (“I'll Be Enough”), melanholijas (“Local Supermarket”) un dzīves netaisnības (“Losing Game”) mirkļiem, turpina ceļu uz priekšu.

Pamudinājumu darbam pie dziesmām angļu valodā Marta guva starptautiskā dziesmu rakstīšanas nometnē, kurā kopā ar zviedru mūziķiem tika radīts materiāls bulgāru zvaigznes Mihaelas Filevas albumam. Vienai nometnei sekoja citas, tāpat kā dalība vairākos ārvalstu koncertos un jaunu muzikālo sadarbības partneru sastapšana, dodot pārliecību, ka Latvijas mūziķi tiek uztverti kā līdzvērtīgi arī ārpus mūsu valsts robežām.

Visu minialbuma dziesmu autore ir Marta, un tas tapis, sadarbojoties ar domubiedriem Latvijā, Igaunijā un Lielbritānijā. Par galveno minialbuma cīņu biedru un radošo atbalstu uzskatāms britu producents Kristofers Hariss, kurš miksējis piecas un producējis četras no EP dziesmām (“Wrong Woman”, “I’ll Be Enough”, “Glow Up Era”, “Local Supermarket”). Dziesmu nometnē Igaunijā kopā ar Raulu Ojama, Mariju Kallastu un Sofiju-Līsu Līvu tika radīta dziesma “Pretty Little Thing”, savukārt pie “Losing Game” strādājis pašmāju producents Jānis Jačmenkins (JJ Lush), ar kuru Marta bija veiksmīgi sadarbojusies jau iepriekš.

Tuvākajā laikā Martas jaunais minialbums izskanēs koncertos: 13. septembrī “Tipogrāfija” Liepājā, 19. septembrī “Skapis” Rīgā un 5. oktobrī “Zeit” Līgatnē.

Dzīvesstils

Ikviens savas dzīves laikā ir piedzīvojis deguna asiņošanu, taču izrādās, ka par deguna asiņošanu ir vēlams zināt vairāk, īpaši, ja deguna asiņošana atkārtojas.

Svarīgākais