Čellists Mareks Radzēvičs izdod jaunu skaņdarbu un videoklipu

© Ritvars Bluka

Skaņdarbs "On the Shores of Freedom" ir Mareka Radzēviča atmiņas par pirmo reizi, kad viņš viesojās Maltā, un par neizmērojamo brīvības sajūtu, ko viņš izjuta, pavadot laiku tās skaistajos, jūras apskalotajos krastos.

Brīvības tēma šobrīd ir īpaši aktuāla visās nozīmēs, un cilvēka iekšējā brīvība, ir tikai viena no tās šķautnēm.

Čellists stāsta: "Skaisti prāti teic, ka mūzika ir iztēles lidojums, bet man patīk teikt, ka mūzika ir pati lētākā aviobiļete, jo, kad aizver acis un ieklausies, tu vari būt jebkur. Kad sāku komponēt šo skaņdarbu, domās un sajūtās jau biju Maltā. Atcerējos pirmo reizi, kad tur viesojos, - akmeņainās klintis un smilšainos krastus, jūru, kas apskalo no visām pusēm, neatkārtojami skaistos saulrietus un dabu.

Ritvars Bluka

Atkal izjutu to iekšējo un ārējo brīvību, kas mani tur pārņēma, un burtiski deva enerģijas lādiņu, lai smaidītu, lai strādātu, iedvesmotos un elpotu. Ļoti ceru, ka kaut maza daļa šo sajūtu un iespaidu nonāks arī pie jums.

Ir tikai likumsakarīgi, ka "On the Shores of Freedom" videoklips tapis Maltā, atainojot tās skaisto dabu un noskaņu, un cenšoties arī vizuāli klausītājiem nodot skaņdarba stāstu. Videoklipa autors ir Ritvars Bluka, ar kuru Mareks vairākkārt sadarbojies jau iepriekš.

Ritvars Bluka

Gada izskaņā publikai jau tika prezentēti divi viņu jaunākie kopdarbi - Mareka oriģinālkompozīcija "Endless Peaks" un kaverversija Ed Sheeran hitam "Salt Water". Abi šie klipi filmēti Norvēģijā.

Dzīvesstils

Kartupeļi “au gratin” ir iepriekš vārītu kartupeļu šķēles, kas vārītas krējumā un pārklātas ar sieru, kas veido gratīnu. Savukārt gratin dauphinoise ir ēdiens, kas gatavots no plānās šķēlītēs sagrieztiem iepriekš termiski neapstrādātiem kartupeļiem, kas tiek pagatavoti krējumā.