Piešķirs Pasaules Brīvo latviešu apvienības Kultūras fonda un padomes apbalvojumus

© Ketija Keita Krastiņa/MN

Latvijas Okupācijas muzejā 22.februārī plkst.17 tiks piešķirti Pasaules Brīvo latviešu apvienības (PBLA) Kultūras fonda un padomes apbalvojumi, ziņo PBLA.

Svinīgajā sarīkojumā pasniegs PBLA balvas diplomu bijušajam PBLA priekšsēdim, trimdas politiskajam aktīvistam, 5.Saeimas deputātam un Eiropas lietu valsts ministram, bijušajam vēstniekam Spānijas karalistē Oļgertam Pavlovskim.

Pasākumā tiks pasniegta arī 2023.gada PBLA Kultūras fonda un padomes Goda balva un Atzinības raksti. Goda balvu piešķirs bijušajam kultūras ministram Naurim Puntulim (NA) par atbalstu latviešu kultūrai ārpus Latvijas un Dziesmu svētku kustībai pasaulē.

Atzinības rakstus pasniegs Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) direktorei Signei Pujātei, LNKC projektu koordinatorei Aigai Vasiļevskai, horeogrāfam Jānim Purviņam, diriģentam Ivaram Cinkusam, Pasaules latviešu saieta nama organizatorei Jolantai Sausiņai par atbalstu diasporas mākslinieciskajām kopām Dziesmu un deju svētkos, un žurnālistei Baibai Palkavniecei par par diasporas kultūras norišu apskatu "Latvijas Radio 2" programmā raidījumā "Latviešiem pasaulē".

PBLA 2023.gadā savu gadskārtējo balvu piešķīrusi brāļiem Oļģertam Raimondam Pavlovskim un Valdim Vilnim Pavlovskim par viņu abu mūža ieguldījumu nacionālpolitiskajā un sabiedriskajā darbā trimdā un Latvijā, veicinot valsts neatkarības atjaunošanu un stiprinot tās drošību.

Apvienībā norāda, ka PBLA balva tikai izveidota, lai apliecinātu cieņu un izteiktu rietumos dzīvojošo latviešu pateicību izciliem zinātnes, nacionālpolitiskiem, sabiedriskiem un mākslas darbiniekiem, kā arī jaunatnes audzinātājiem un izciliem fiziskās kultūras pārstāvjiem, kas ar saviem darbiem un sasniegumiem ir palīdzējuši cittautiešiem izprast latviešu tautas brīvības centienus.

PBLA balvas apmērs ir 2500 ASV dolāru jeb aptuveni 2300 eiro, ko apbalvotajam viņa mītnes zemē reizē ar diplomu pasniedz Latvijas neatkarības pasludināšanas aktā 18.novembrī. Valdis Pavlovskis savu balvu un diplomu saņēma 2023.gada Valsts svētku sarīkojumā Losandželosā, Kalifornijā.