© MN

Martā Rotko muzejā atklās četras jaunas izstādes par kara, eksistences un sabiedrības vērtību tēmām, informē muzeja pārstāve Sintija Priedeslaipa.

Muzejs pavasara sezonu sāks 1.martā ar izstādēm "Bastions", kuras autore ir māksliniece Frančeska Kirke, "Nomirsim kopā", kuras autors ir fotogrāfs un gleznotājs Romāns Korovins, "Rothko. Made in Latvia", kas tapusi pēc Dailes teātra izrādes "Rothko" motīviem, kā arī Latgales reģiona mākslinieku ikgadējo konkursa izstādi "Lielgabalu klusumā".

Savijoties Daugavpils cietokšņa vēsturei un šobrīd joprojām notiekošajai karadarbībai Ukrainā, Kirkes izstāde "Bastions" ietver mākslinieces rīcību un aktīvo pilsonisko nostāju,

pauž muzeja pārstāvji.

Korovina izstāde "Nomirsim kopā" vēstīšot par eksistenci. Mākslinieks piedāvās skatītājiem savas jaunākās, pēdējos gados tapušās gleznas, telpisku instalāciju un "vārdus, kas vēsta par eksistenci".

Rotko muzejā tapusi pēc Dailes teātra izrādes motīviem veidotā izstāde "Rothko. Made in Latvia", kuras izveidē piedalījušies mākslinieki Frančeska Kirke, Aleksejs Naumovs, Sandra Strēle, Helēna Heinrihsone, Ritums Ivanovs un Kaspars Zariņš. Izstāde sasaucoties ar iestudējumu, "izplešot tā darbību no teātra līdz muzejam, no digitāla attēla līdz tā atveidojumam un atveidotā oriģinālam".

Latgales reģiona mākslinieku ikgadējā konkursa izstādē "Lielgabalu klusumā" šogad saņēma 199 pieteikumus. Saskaņā ar Rotko muzeja žūrijas vērtējumu, no visiem pieteiktajiem darbiem tika atlasīti 47 mākslinieki, pārstāvot visdažādākos medijus.

Izstādes Rotko muzejā būs skatāmas līdz šī gada 19.maijam.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv