Izsludina starptautisku pieteikšanos trešajam Sansusī mūziķu "kautiņu" turnīram

© Publicitātes foto

Festivāls "Sansusī" un kultūrtelpa "Tu jau zini kur" izsludina starptautisku pieteikšanos trešajam "Sansusī" mūziķu "kautiņu" turnīram, informē pasākuma rīkotāju pārstāve Ilze Tormane-Kļaviņa.

Pirmo reizi "Sansusī" pieteikšanos izsludina starptautiski, sagaidot, ka tajā piedalīsies arī kādi ārvalstu dalībnieki. Pieteikties var līdz 15.marta plkst.24. Paredzēts, ka turnīrs sāksies aprīļa vidū un beigsies īsi pirms vasaras saulgriežiem.

Par dalību "kautiņos" un uzvaru pienāksies naudas balvas, kā arī kūkas. Tāpat pirmo reizi mūziķiem īsi pirms turnīra sākuma divas dienas būs iespēja pavadīt īpašās darbnīcās, lai izprastu specifisko "kautiņu" formātu un labāk sagatavotos cīņām.

Visi turnīra vakari notiks kultūrtelpā "Tu jau zini kur". Savukārt lielais fināls šogad notiks Rīgas cirka arēnā. Turnīra datumus izziņos marta beigās. Tad arī būs pieejamas biļetes uz turnīra vakariem. Pieteikties turnīram var, aizpildot formu, kas pieejama sekojot saitei "forms.gle/iPp2zgvRp6Hh9L4E8".

Organizatori īsi pirms turnīra sākuma pavadīs divas dienas ar mūziķiem īpašās darbnīcās, kas profesionāļu un "kautiņu" radītāju pavadībā būs vērstas uz mūziķu iepazīstināšanu ar specifisko formātu, piedāvājot gan lekcijas par publiskās runas veidiem, gan analizējot iepriekšējo sezonu mūziķu taktiskās kļūdas un veiksmes stāstus.

Līdzīgi kā iepriekšējos gados pēc iesūtītajiem pieteikumiem tiks izvēlēti 16 dalībnieki, turnīram būs četras kārtas - kopumā astoņi vakari divu mēnešu periodā, kur katrā no vakariem satiksies divi mūziķu pāri, atskaņos pa trim skaņdarbiem un noskaidros, kurš dosies uz nākamo kārtu, kurš saņems vegānisku torti.

Līdz finālā notiks cīņa par 1000 eiro un garantēto uzstāšanos "Sansusī" festivālā 2025.gadā. Tāpat par katru "kautiņu" mūziķi saņems simbolisku honorāru 100 eiro apmērā. Uzvarētājus noteiks piecu balsu princips, kur divas balsis būs diviem uzaicinātiem skatuves mākslas profesionāļiem, viena būs vakara sākumā nejauši izvēlētam "superskatītājam", viena balss būs publikas kopējais balsojums ar žetoniem un viena apvienotā "Sansusī' un "Tu jau zini kur" komandas balss.

Dzīvesstils

Ja šovasar vēl neesat pagatavojis šo maigo un gardo ēdienu, tad pasteidzieties! Daži jaunie dārzeņi jau iet mazumā. Šim ēdienam labi der vistas fileja. Sautējuma recepte ir populāra dažādās valstīs. Un šī popularitāte ir pelnīta, jo ēdiens ir garšīgs, maigs un neprasa īpašas kulinārijas prasmes.

Svarīgākais