© Publicitātes foto

8.marts ir Starptautiskā sieviešu diena, kas aizsākās 1857.gadā ar ASV tekstila rūpnīcas darbinieču streiku, protestējot pret neapmierinošiem darba apstākļiem. Vēlāk sieviešu dienas nepieciešamība aktualizēta Strādājošo sieviešu konferencē Dānijā, un 1913.gadā Starptautisko sieviešu dienu pirmo reizi svinēja Šveicē, Dānijā, Austrijā un Vācijā.

1975.gadā ANO 8.martu pasludināja kā “cīņas par sieviešu tiesībām” dienu un galvenokārt tādēļ sākās Starptautiskās sieviešu dienas svinēšana vairākās pasaules valstīs.

8.marta nozīme mūsdienās mainās līdz ar politiskajiem un sociālajiem faktoriem, taču sieviešu godināšana paliek nemainīga.

Vieniem Starptautiskā sieviešu diena simbolizē sieviešu sasniegumu cildināšanu, citiem aktualizējas cīņa par sievietes tiesībām patriarhālajā sabiedrībā, bet bieži vien tā ir vienkārši svētku diena, kad rodas iemesls iepriecināt sievietes - sievas, mātes, meitas, māsas, draudzenes un kolēģes.

Par spīti tam, ka mūsdienās sievietes ir tik dažādas, ikviena spēs novērtēt iepriekš sagatavotu un rūpīgi izvēlētu apsveikumu. Pašlaik ir milzum daudz iespēju to sarūpēt.

Apkopoju ziedu veikalu piedāvājumus, kuri sieviešu sveikšanai 8.martā būs sagatavojuši labāko izvēli. Piesaki vēlamo ziedu pušķi laikus vai izvēlies ziedus veikalā; pasniedz personīgi vai veic piegādi ar kurjeru.

Inflorium, Strēlnieku iela 9, Rīga

Inflorium, kas priecē Rīgas klusā centra iemītniekus ar skaisto interjeru, notiek īpaša gatavošanās 8.marta svinībām. Eksotiski ziedi, ogas un sezonāli dekori tērpsies pasteļtoņos. Piedāvājumā būs divas ziedu kompozīcijas radītas tieši 8.martam. Cenu kategorijas - 70 EUR un 100 EUR, kā arī piedāvās kompozīciju veidošanu pagarinātā darba laikā līdz plkst. 19:00, kad katram klientam būs iespēja pušķim izvēlēties ziedu veidu un budžetu. Tiks piedāvāti arī ziedu kurjeru pakalpojumi.

Magnolijas zieds, K. Barona iela 119, Rīga

Magnolijas zieds nākuši klajā ar īpašu ziedu piedāvājumu 8.martam. Ziedu salonu pāršalcis pavasaris, kas tērpies narcisēs, pildītās tulpēs un pat ceriņos. Iedvesmojies pavasarim, izvēloties romantiskus ziedu salikumus. Jau pašlaik Magnolijas zieds mājaslapā www.flowerexpress.lv atrodami ziedu kompozīciju piedāvājumi. Ērta pasūtīšana un iespējama piegāde ar kurjeru. Pavasarīgs pušķis - 53.50 EUR.

Lakstos, Ģertrūdes iela 23, Brīvības iela 265, TC Rīga Plaza, Rīga

Lakstos ir ne tikai skaistu ziedu veikals, bet arī slavens ar plašo aksesuāru un interjera priekšmetu klāstu. Papildini izvēlētos ziedus ar lielāku vai mazāku vāzi, puķu podu, svečturi vai pat spoguli. Izvēlies jau veikalā gaumīgi sakārtot ziedus, piemēram, vāzē, kas atgādina sieviešu vai vīriešu galvas formu. Tā veiksmīgi iederēsies ikvienā interjerā. Bezmaksas piegāde Rīgā pasūtījumiem virs 30.00 EUR. Ziedu kompozīcija galvas vāzes formā - 54.50 EUR.

In bloom, Vagonu ielā 21, Rīga

Pēc neparastām idejām un interesantiem krāsu salikumiem dodies pie In bloom. Viņu atšķirīgais redzējums pārsteigs konservatīvos un iepriecinās mākslinieciskās dvēseles.

Papildini ziedu kompozīciju ar izmeklētu, aromātisku sveci, kura vēl ilgi atgādinās par īpašo pārsteigumu. Piedāvājumā brīnišķīgi aromāti un piemeklēta mūzika atmosfēras radīšanai; meklē Spotify QR kodu uz sveces etiķetes un noskenē to. Sveču cena - 25 EUR, ziedu kompozīcijas, sākot no 55 EUR.

Ziedu guru, TC Akropole, TC Origo, Rīga

Gadījumos, kad nav pārliecības, vai saņēmējam būs iespēja ievietot ziedus vāzē, laba izvēle ir dāvināt ziedus oāzē, kuras pašlaik sakārto skaistās samta kastītēs. Izvēlies dažādas formas un izmēra kastītes, iepriekš pārliecinoties, vai vēlamā veikalā ir pieejama. Samta kastītēs ziedu kompozīcijas būs piemērotas elegantam pārsteigumam gan sieviešu dienā, gan sūtot ziedus saņēmējam jebkuros citos svētkos. Tā nebūs jāraizējas, vai ziedi saņemti īstajā “laikā un vietā”, jo tie jau atradīsies ūdens oāzē un papildu vāze nebūs vajadzīga. Tiek piedāvāta arī ziedu piegāde. Kompozīciju cenas atkarībā no izvēlētā ziedu daudzuma, sākot no 35 EUR līdz 120 EUR.

@zaneboreiko, meklē Instagram vietnē

Ja esi gatavs savu ziedu pasūtījumu veikt laikus un eksperimentēt, saliekot kompozīcijā svaigos ziedus ar sausiem ziediem, tad sazinies ar @zaneboreiko. Zane šobrīd ir aktualizējusi 8.marta kompozīciju piedāvājumus: gan grieztos, gan sausos ziedus, kā arī greznas, ilgnoturīgas sauso ziedu pavasara kastes. Cenas, sākot no 2 EUR līdz 15 EUR. Zane darina arī ziedu vainagus un mezglo dekorus no makramē diegiem.

Krokus, Artilērijas iela 25, Rīga

Krokus piedāvā svētkos dāvināt sievietēm ziedu kastes, kurās paslēpušies gardie makarūnu cepumi. Kastē iespējams izkārtot ziedu kompozīciju oāzē un papildināt to ar saldu pārsteigumu. Salonā pieejamas ne tikai apaļas vai kantainas ziedu kastes, bet arī sirds formā - jautā pārdevējām un pārsteidz sev mīļu sievieti svētkos. Pievērs uzmanību rozēm, kas līdzīgas peonijām, un peonijām, kas līdzīgas tulpēm - tās Krokus pavasara piedāvājumā ir īpaši skaistas. Ziedu salons sola veikt ātru piegādi laikus izdarītiem pasūtījumiem. Cenas - atkarībā no izvēlēto makarūnu skaita. Piemēram, kompozīcija ar 4 makarūniem maksās 40 EUR, bet ar 9 makarūniem - būs 57 EUR.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv