Straujiem soļiem tuvojas Valentīndiena. Jo tuvāk tā nāk, jo vairāk ir sarkanu rožu pušķu ziedu veikalos, sirsniņveida balonu, kartīšu, konfekšu un citu sārto nokrāsu dāvanu. Mīlestības simbolika uzglūn ik uz soļa.

Un, iespējams, tavu galvu jau sāk nodarbināt doma - kā iepriecināt savu partneri šajā dienā, jo jāatzīst, ka ārējā ietekme ir visai liela. Ir cilvēki, kuru fantāzijas lidojumam nav robežu un par kuriem mēs esam patiesi priecīgi. Tomēr bieži gadās atlikt visu uz pēdējo brīdi - apmulst, sadusmoties pašam uz sevi un izdarīt visu kā katru gadu - aiziet uz restorānu vai atkorķēt vīna pudeli mājās. Tāpēc piedāvājam pāris neparastas idejas, kas ļaus padarīt tieši šo Mīlētāju dienu īpašāku. Bet pāri visam, protams, ir patiesa un atklāta savstarpējā komunikācija, kas jūsu attiecības uzlabos ilgtermiņā un ļaus izvairīties no nepatīkamiem pārpratumiem.

Vienalga, vai esat nesen sākuši tikties, vai pazīstat viens otru jau kādu laiku, iespējams, esat jau daudzus gadus laulībā, viens no veiksmīgu attiecību stūrakmeņiem ir kopīgi pavadīts laiks un uzmanība, ko veltāt savam partnerim. Galu galā ikviens vēlas justies īpašs un mīlēts. Un tieši kopīgi piedzīvotie brīži satuvina, tāpēc tā arī ir visīpašākā dāvana.

SARĪKOJIET PĀRGĀJIENU UN PIKNIKU DABĀ. Klasiskā restorāna apmeklējuma vietā dodieties pārgājienā un sarīkojat pikniku dabā. Ielejiet termosā karstvīnu vai smaržīgu tēju, sarūpējiet ko gardu, kopīgi izvēlieties maršrutu un metieties piedzīvojumā. Tā var būt garāka pastaiga gar jūru vai pārgājiens mežā. Galvenais uzdevums - piedzīvot vienam otru. Un saģērbieties atbilstoši laikapstākļiem, citādi kādā brīdī vienam otru nāksies sildīt, lai gan Valentīndienai tas pat tīri labi piestāv.

Pexels.com

DODIETIES CEĻOJUMĀ, NEIZEJOT NO MĀJAS. Ja došanās dabā nešķiet pārāk vilinoša, var sarīkot ceļojumu turpat mājās. Atliek tikai izvēlēties galamērķi. Mēs piedāvājam klasiku - “visu mīlētāju pilsētu” Parīzi. Tātad - uzlieciet fonā franču mūziku un kopīgi pagatavojiet vakariņas franču stilā, te piestāvēs arī sarkanvīns vai šampanietis. Izvēlieties kādu vecu franču filmu, ieritinieties otram azotē (pieskārieni ir ļoti būtiski attiecību kvalitātei) un ļaujieties mīļotā un Parīzes šarmam!

Vispār šo jūs var ieviest kā tradīciju - katru mēnesi doties ceļojumā uz kādu jaunu valsti. Kopīgi izpētīt konkrētās valsts virtuvi, tradīcijas, mūziku utt. Un kas zina - ar laiku ieplānot reālu ceļojumu uz kādu no vietām, kas abus būs uzrunājusi visvairāk.

Pexels.com

MĀJIŅA NO SEGĀM. Dažkārt ļoti gribas ielēkt bērnībā: sajust vieglumu un rotaļīgumu. Kurš gan bērnībā nebūvēja mājas no segām? Ja Tev šī nodarbe gājusi secen, tad šis ir mirklis, kad to pilnīgi noteikti var un vajag pamēģināt. Uzbūvējiet savu segu māju, iekšpusi var izrotāt ar gaismiņu virtenēm, ideālā variantā ieklājiet tajā matraci un nakšņojiet tur. Tas, ko savā segu mājā darīsiet, atkarīgs no jums - variet skatīties filmu, izveidot kopīgu playlisti un klausīties savas mīļākās dziesmas, čukstēt viens otram ausī visu ko mīļu, drusku muļķīgu un mazliet neķītru. Vienu vārdu sakot - ļaujiet savai fantāzijai iet ārpus prātā uzliktajiem rāmjiem.

Pexels.com

MĪLESTĪBAS VĒSTULE. Uzrakstiet viens otram mīlestības vēstuli. Tam nav jābūt kaut kam pārcukuroti saldam un nereālam. Drīzāk izmantojiet šo iespēju, lai būtu godīgi pret sevi un savu partneri - ko jūs viņā novērtējat visaugstāk, par ko esat pateicīgi otram, ko otrs jums iemācījis, ko jūs kopā gribētu piedzīvot. Tas var būt ļoti emocionāli un patiesi satuvināt.

KĻŪSTIET PAR TŪRISTIEM. Iztēlojieties, ka esat viesi paši savā pilsētā. Variet pat noalgot gidu un doties nelielā ekskursijā, bet pēc tam nakšņot viesnīcā.

Pexels.com

VĒLMJU SIENA. Izveidojiet kopīgu wish board jeb vēlmju sienu. Šī mūsdienās kļuvusi par diezgan populāru nodarbi un kāpēc gan nedarīt to kopā. Esiet radoši - varat līmēt attēlus no žurnāliem, izprintēt no interneta, variet zīmēt un rakstīt. Galvenais, lai ir viegli un ar prieku. Tā varēsiet labāk iepazīt viens otru, saprast partnera vērtības un vēlmes, iespējams, arī atklāt par sevi ko jaunu. Bet pats galvenais - kopā sapņot ir ļoti kaifīgi.

KOPĪGA LASĪŠANA. Ja sagadījies tā, ka abi esiet grāmatu mīļotāji, variet doties uz grāmatu veikalu, izvēlēties grāmatu, kas jūs abus uzrunā, un otram lasīt to priekšā. To var darīt gan ērti ieritinoties dīvānā, gan kopīgi plunčājoties vannā. Variet izvēlēties arī kādu erotisku romānu un paeksperimentēt, cik ilgi spēsiet tikai lasīt.

Pexels.com

Jāpiebilst, ka visu iepriekš minēto jūs pilnīgi mierīgi variet ieviest savā ikdienā. Varbūt segu mājā jūs katru nakti negulēsiet un ar gidu pa pilsētu apkārt nestaigāsiet, bet pilnīgi noteikti ir vērts ik pa laikam iekrāsot savu ikdienu un attiecības ar ko neikdienišķu un nebijušu.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv