© Publicitātes foto

Lielākajā daļā veikalos jau ir sākušās vai drīz sāksies atlaides. Apskatīsim, ko tiešām ir vērts iegādāties uz atlaidēm?

•Visiem saviem klientiem es vienmēr iesaku sākt ar garderobes revīziju. Izmetiet to, kas nav vajadzīgs un sastādiet nepieciešamo lietu sarakstu. Ja jums būs saraksts, tad jūs izpārdošanas laikā noteikti neapmulsīsiet.

Sastādiet wishlist (vēlamo lietu sarakstu) vēl pirms dodaties uz veikaliem vai konkrētās atlaides ir sākušās. Šajā sarakstā būs tikai tās lietas, kuras jūs patiešām vēlaties un kuras jums ir vajadzīgas. Vēlamās lietas varat saglabāt favorītos brenda aplikācijā, lai tās nepazaudētu.

Un pēc tam jau, kad dosieties uz veikaliem vairs nevajadzēs drudžaini kaut ko meklēt, bet varēsiet skatīties savā wishlist un iegādāties tikai nepieciešamo.


•Budžeta noteikšana.
Jau iepriekš izdomājiet cik daudz naudas esat gatavi iztērēt, citādi jūs riskējat ar iespēju palikt bez ikdienas līdzekļiem un līdz mēneša beigām ēst maizi un ūdeni.


•Pērciet bāzes lietas. Brendi retāk dot atlaides bāzei, bet tomēr kaut ko uz atlaidēm atrast var. Labus, blīvus t-kreklus un kreklus, foršu, melnu žaketi, vienkāršas, bet labi sēdošas džinsas, utt.

Zara krekls



•Aksesuāri. Brilles, lakatus, somas, apavus. Aksesuāri visbiežāk “veido tēlu”, tāpēc to nekad nevar būt par daudz.

Ganni loferi (Farfetch)



Uz atlaidēm man patīk iepirkties arī online. Lieta noteikti atnāks nesaplēsta un nenosmērēta ar tonālo kā tas bieži notiek atlaižu laikā veikalos.


•Virsdrēbes
Labas kvalitātes mēteļi, jakas, eko mēteļi. Mēs ļoti daudz nēsājam virsdrēbes, tāpēc ja jums gadās iespēja nopirkt foršu modeli un pie tam ar atlaidi - nelaidiet šo iespēju garām.

Reserved stepēts mētelis



•Apģērbs sportam.
Kvalitatīvs sporta apģērbs var jūtami iesist pa kabatu, it īpaši, ja aizraujaties ar ziemas sporta veidiem. Slēpošanas kostīmu cenas nebūt nav zemas. Pat 15% atlaide, pārvēršot to īstā naudā, būs diezgan iespaidīga.

Slēpošanas bikses Burton (Aboutyou)



•Apakšveļa un mājas apģērbs. Daudzi žēlo naudu mājas apģērbam, jo tajā neviens viņus neredz. Pa mājām nēsā izstaipītus t-kreklus ar traipiem, cauras zeķes. Nekad tā nedariet! Nopērciet skaistas, ērtas lietas ar atlaidi, lai patiktu sev vienmēr.



Ko nepirkt?



•Atlaižu laiks daudziem nones jumtu un šķiet, ka ja jau lēti - man vajag nopirkt visu! Tā darīt, pats par sevi saprotams, nevajag. Ja lieta jums ir vajadzīga tikai tāpēc, ka tai ir liela atlaide - tā ir slikta zīme.

•Uz atlaidēm neiesaku pirkt ultramodernas lietas. Tas pavisam noteikti nozīmē to, ka drīz tā vairs nebūs aktuāla un gulēs skapī.





Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv