© Publicitātes foto

Piemeklēt tērpu Jaungadam nav nemaz tik viegls uzdevums. Piedāvājums veikalos ir liels, bet ko tieši izvēlēties – skaidrs nav! Nu tad sāksim!

KĀ ATRAST TĒRPU JAUNGADAM?

Piemeklēt tērpu Jaungadam nav nemaz tik viegls uzdevums. Piedāvājums veikalos ir liels, bet ko tieši izvēlēties - skaidrs nav! Nu tad sāksim!

1) Es bieži un daudz runāju par bāzes garderobi. Bāzes garderobe - tās ir vienkāršas lietas, kuras var kombinēt absolūti dažādi. Tad lūk, ja jums skapī, piemēram, karājas vienkārša, melna kleita, zīda svārki, balts krekls vai bikškostīms, tad jūs varat droši tos izmantot. Tad vajag nopirkt tikai aksesuārus, lai papildinātu tēlu. Galvenais nosacījums - jo vienkāršāks tēls, jo košāki var būt aksesuāri.

Auskari Mango 22.99€

• Spilgti auskari tēlu uzreiz padarīs svinīgāku. Veikalos var atrast daudz dažādu modeļu. Ja auskari ir ļoti apjomīgi, īpaši padomājiet par matu sakārtojumu. Ja jūs uzvilksiet apjomīgus auskarus, tad matus labāk no sejas noņemt. Tie var būt savākti astē vai copītē. Var saķemmēt matus atpakaļ, izmantojot gēlu un laku, un tas ir ļoti viegli izdarāms mājas apstākļos. Lielisks variants ir sakārtot matus uz vienu sānu un vienā ausī ielikt ļoti apjomīgu auskaru. Tāpat arī neaizmirstiet par cuffiem. Cuffi bieži izskatās ļoti svinīgi.

Cuff Mam Originals 106€

• Vēl viens variants - likt akcentu uz somu. Uz vakara pasākumiem izvēlieties maza izmēra somas. Soma var būt ar spīdumiem, spalvām, pērlītēm - kā jums vairāk patīk. Jo vienkāršāks jūsu pārējais tērps, jo trakāka var būt jūsu somiņa.

• Trešais variants ir apavi. Ja esat izlēmusi iet svārkos, kleitā vai šortos - droši velciet zeķbikses ar atvērtiem apaviem. Tas jau sen vairs nav sliktais tonis.

• Vēl viens variants ir - zābaki. Zābaki jums atvieglos dzīvi, un nenāksies domāt par zeķbiksēm, kuras vilkt pie dažādiem tērpiem. Dievinu tēlus, kuros zābaki iet zem svārkiem vai kleitām. Šāds paņēmiens ir ne tikai modīgs, bet arī ļoti veiksmīgs no figūras korekcijas puses. Tā kājas vizuāli izskatās vēl garākas.

Pie vienkāršiem tērpiem droši var vilkt pat pašus ekstravagantākos apavus.

•Apjomīgie čokeri vai kaklarotas. Ar šādiem aksesuāriem esiet uzmanīgas, tās var vizuāli saīsināt kaklu. Tāpat arī kuplu krūšu īpašniecēm nevajag izvēlēties ļoti masīvas kaklarotas, tāds savienojums auguma augšdaļu padarīs vizuāli lielāku.

2) Ja tomēr meklējat tērpu no nulles, tad šeit jums var būt kaudze variantu.

•Bikškostīms. Dievinu kostīmus, jo tos droši var nēsāt ikdienā gan kopā, gan atsevišķi, sadalot žaketi un bikses. Kā izvēlēties bikškostīmu? Pirmkārt, es jums ieteiktu izvēlēties bikses ar paaugstinātu jostasvietu, tā jebkura figūra izskatīsies vislabāk. Jo zemāka bikšu, svārku vai šortu jostasvieta, jo garāks šķitīs torss, bet kājas īsākas. Vislabāk meklēt taisna silueta bikses, tad kājas izskatīsies veiksmīgāk. Tāpat arī šāds bikšu fasons noslēps visas figūras nepilnības.

Žakete Arket 159€

Bikses Arket 119€

Es jums ieteiktu skatīties uz garu bikšu modeli - tādu, lai bikses sniedzas līdz zemei. Tā jūsu kājas izskatīsies garākas + šāds garums lieliski izskatīsies ar jebkuriem apaviem, bet uz vakara pasākumiem pie bikškostīmiem es ieteiktu piemeklēt apavus ar asu purngalu. Tāds savienojums izskatās svinīgāk.

Kas attiecas uz žaketi - ja runājam par pirmo bikškostīmu, es jums ieteiktu nopirkt taisnu, apjomīgu žaketi. Žaketes garums var būt vai nu zem gurniem, vai izvēlieties saīsinātu žaketi, kas beigsies uz vidukļa. Sekojiet tam, lai žaketes garums nebeigtos uz gurniem, jo žakete līdz gurniem tos vizuāli padarīs lielākus.

Tāpat arī īpaša uzmanība jāpievērš plecu līnijai. Pleciem jābūt apjomīgiem. Ja žakete plecos jums būs par mazu, tad gurni automātiski (uz mazo plecu fona) izskatīsies lielāki.

Žakete Cos 250€, Bikses Cos 150€

3) Kleitas.

Pievērsiet īpašu uzmanību kleitas materiālam, tam jābūt blīvam, jo pretējā gadījumā būs redzamas visas figūras nepilnības. Ja vakara pasākumam izvēlaties trikotāžas kleitu - ņemiet to par izmēru lielāku + izmantojiet koriģējošo apakšveļu. Tāpat arī trikotāžas kleitu garumam noteikti jābūt zem ceļa - īsie modeļi jau sen ir novecojuši.

Kleita Other Stories 119€

Kleita H&M 34.99€

“Wrap” kleitas - fasons, kas piestāv visām. Kas tajās tik labs? Ja akcents ir uz vidukļa, V kakla izgriezums pagarinās kaklu un sejai piedos svaigāku izskatu (tāpēc es vienmēr esmu PAR kaut vai nelielu dekoltē). Šādu kleitu garums var būt pilnīgi jebkāds - mini, midi, maksi.

Kleita Other Stories 89€

Kleita H&M 49.99€

Vēl viena lieta, kas ļoti veiksmīgi izskatās uz jebkuras figūras, ir - šķēlumi. Ja kleitai vai svārkiem ir šķēlums uz kājas, tad tās izskatīsies garākas.

•Veikalos plašā piedāvājumā ir taisna fasona kleitas, bet tās nepiestāv visām. Šādas kleitas labāk izvēlēties meitenēm ar taisnu figūru bez īpašiem noapaļojumiem.

•“Slip” kleitas šobrīd ir ļoti aktuālas, bet arī tās nebūt nepiestāv visām. Šādas kleitas labāk vilkt bez krūštura vai izvēlēties bezvīļu krūšturu modeļus bez lencītēm.

Tāpat arī šīs kleitas plānā auduma dēļ var izcelt vēderu un gurnus, tāpēc “slip” kleitai uz jūsu auguma jāsēž ideāli, lai izceltu tikai figūras plusus, nevis mīnusus.

Kleita Ivo Nikkolo 89.95€

4) Balts krekls. Apjomīgam, baltam kreklam ir jābūt jebkurā garderobē, tas jebkuram tēlam piedos svinīgumu. Lieliski izskatīsies ar svinīgiem svārkiem - zīda vai svārkiem ar fliteriem. Ideālam, baltam kreklam jābūt blīvam, lai cauri nespīd apakšveļa, apjomīgam (nebaidieties kreklu ņemt vienu izmēru lielāku) un garam, lai to var nēsāt gan sasietu mezglā, gan vasarā ar legingiem.

5) Jaungada pasākumos lieliski izskatīsies svārki vai bikses ar fliteriem. Tas uzreiz tēlam piedos košumu. Bet lai nepārspīlētu, pārējās lietas izvēlieties vienkāršākas. Neitralizācijas nosacījums ir viens no galvenajiem. Kāda tam ir doma? Mēs ņemam kādu vienu košu lietu un papildinām to ar vienkāršu. Piemēram, ar flitersvārkiem var kombinēt apjomīgu, baltu kreklu, melnu žaketi vai pat džemperi.

Krekls Cos 89€

Svārki Zara 99.95€

6) Nu un beigās parunāsim par ādas izstrādājumiem, tie arī var izskatīties ļoti eleganti un svinīgi. Bikses, svārki, kleitas no ādas lieliski izskatīsies vakara pasākumos.

Svārki Stradivarius 29.99€

Kleita Reserved 39.99€

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv