Ziemā mēs daudz laika pavadām mājās.  Aukstumā īpaši gribas paslēpties siltā segā, ar gardu tēju un skatīties filmas.  Tāpēc šodien iepazīsim tās filmas, kuru neatņemam sastāvdaļa ir mode un skaisti tērpi, jo šīs filmas ir saņēmušas augstāko apbalvojumu Oskaru par kostīmu dizainu:

Cruella (2021)

Žanrs: komēdija, drāma

Kostīmu māksliniece: Dženija Bevana (3 Oskari un 1 nominācija). Dženija ir viena no atpazīstamākajām kostīmu māksliniecēm mūsdienu filmu industrijā.

Filmā galvenā varone nomainīja 47 tērpus.

Sižets: 70-to gadu Londonu pārņem jaunā pankroka kultūra. Neticami apdāvināta krāpniece vārdā Estella nolemj iekarot modes pasauli. Filma par pašas ļaundares no multfilmas ‘’101 dalmācietis’’ - Kruellas Devilas (Cruella de Ville) dzīvesstāstu.

IMDb vērtējums 7,3/10

Viesnīca “Diženā Budapešta” (2014)

Žanrs: komēdija, piedzīvojuma filma, detektīvs

Kostīmu māksliniece: Milēna Kanonero

Visas Vesa Andersona režisētās filmas ir piesātinātas ar skaistumu un estētiku.

"The Grand Budapest Hotel" kļuva par Andersona ienesīgāko filmu, ieņēmumi sasniedza grandiozu summu - 174 miljonus ASV dolāru. Filma ieguva četrus Oskarus, vienu no tiem par labāko kostīmu dizainu.

Sižets:

Zero Mustafa ir parasts jauns puisis, kuram paveicies iegūt administratora darbu vienā no Eiropas slavenākajām viesnīcām Grand Budapest. Viņu apmāca leģendārais konsjeržs misjē Gustavs, kura dēļ tur ierodas liela daļa apmeklētāju. Tomēr, kad viens no viesiem tiek atrasts noslepkavots, misjē Gustavs kļūst par aizdomās turamo. Tagad viņa vienīgā cerība uz glābšanu ir Mustafa, kurš sāk pats savu izmeklēšanu, lai pierādītu sava mentora nevainību.

IMDb vērtējums 8,1/10

Mulenrūža 2001. gads

Žanrs: mūzikls, melodrāma

Kostīmu dizaineri: Ketrina Martina, Angus Stratai

‘’Moulin Rouge" ir stāsts par skatuvi, kas nozīmē, ka tērpi šeit ir veidoti skatuves mērogā. Pie dejotāju un kabarē viesu tērpiem strādāja 80 kostīmu dizaineri, kopumā tika izgatavoti vairāk nekā 300 tērpi.

Galvenās lomas atveidotāja Nikola Kidmena pat guvusi lūzumu ribās, mēģinot savilkt savu, ar dārgakmeņiem izšūto, korseti.

Īpašu uzmanību ir pelnījusi ne tikai Satīnas ( Nikolas Kidmenes varone) garderobe, bet arī viņas rotaslietas: Mulenrūžas filmēšanā tika izmantota dārgākā kaklarotā kino vēsturē - dimanta kaklarota

sastāvēja no 1308 akmeņiem, svēra puskilogramu un maksāja vairāk nekā miljons dolāru.

Sižets: Par Parīzes slavenākās kurtizānes, apburošās Satīnas, mīlestību cīnās divi vīrieši. Nabadzīgs rakstnieks Kristians, kurš iegrimis trakajā naktsdzīves pasaulē un bagāts hercogs, kurš gatavs nopirkt visu Mulenrūžu, ja vien Satīna pavadīs ar viņu nakti.

IMDb rezultāts 7,6/10



Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv