© Instagram ngoldenberg

Ierosinu ieviest jaunu, pastāvīgu rubriku modes un stila sadaļā- modes vārdnīcu, kurā iepazīsim un apgūsim jaunus vārdus un to nozīmi modes industrijā.

Instagram leiasfez

‘’Mary Jane’’ kurpes ir tādas kurpes, kurām pacēluma vietā ir siksniņa. Modes vēsturē šis apavu modelis stingri iesakņojās 20. gadsimta sākumā pēc komiksa iznākšanas.

Instagram greenteanosugar

Gan meitenes, gan zēni sāka valkāt "Mary Jane", patiesībā atdarinot Mēriju Džeinu un viņas brāli Busteru Braunu no Ričarda Feltona Outkulta komiksiem - apavi kļuva tik populāri bērnu vidū, ka tika ieviesti kā daļa no skolas formas daudzās izglītības institūcijas Eiropā un Amerikā.

Sākotnēji šāds apavu veids tradicionāli piederēja dejotāju apavu veidam. Tieši siksniņa palīdzēja apaviem ciešāk saturēt kāju.Bet šobrīd šādu apavu modeli ražo daudzi zīmoli no masu tirgus līdz LUX brendiem.

Zara 59.95€

Carel Paris 429€

H&M 39.99€

Miu Miu 920€

Asos Design 42.99€

Maje 350€

Asos Design 44.99€

Konkrētais modelis var būt vai nu ar platu stabilu papēdi, vai arī bez tā - abi varianti ir ļoti aktuāli. Turklāt šādus apavus var valkāt gan uz plikas kājas, gan ar zeķubiksēm (melnām vai krāsainām). Siltākā laikā šis modelis ļoti forši izskatās ar augstām zeķēm.

Agrāk ‘’Mary Jane’’ kurpes valkāja tikai sievietes, taču laiki mainās un tagad dizaineri piedāvā šādu apavu variantus arī vīriešiem.

Sievišķīgā un vīrišķīgā apģērbu stila sajaukuma piekritēji Tayler, The Creator un Harry Styles uz sarkanā paklāja bieži redzami klasiskos, melnos ādas ‘’Mary Jane’’ apavos.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv