© instagram Pernilleteisbaek

Ja pareizi piemeklēt sev ziemas jaku, tad tā būs gan siltumam, gan skaistumam. Bet kā? Siltās virsdrēbes valkājam vismaz 7 mēnešus gadā, tāpēc katram būtu jāatrod laiks, lai atrastu sev piemērotāko variantu.

Esmu atradusi vislabākos iespējamos variantus, jo laiki, kad dūnu jaka tika uzskatīta par sportiska stila apģērbu, sen ir pagājuši. Viedoklis, ka to var vilkt tikai ar džinsiem un sporta kostīmiem arī ir pagātnē. Laiki ir mainījušies un tagad labu dūnu jaku var droši valkāt gan ar kleitām, gan ar augstpapēžu apaviem.



instagram Pernilleteisbaek

Instagram Gigi_vives

Kāda ir universālā dūnu jaka, kas der visam?


Melna, pavisam noteikti, nav vienīgā iespēja. Jebkura neitrāla krāsa ir lieliski piemērota bāzes dūnu jakai. Pelēku, bēšu, brūnu, haki un tumši zilu dūnu jaku arī var viegli apvienot ar visu.

Reserved 179.99€

Ja jums patīk krāsas vai jūsu drēbju skapī jau ir vienkārša ikdienas ziemas jaka, izvēlieties vienkrāsainu variantu, jo tas lieliski atšķaidīs vienkāršus, lakonisku tēlus.


Arket 229€

Kādu piegriezumu izvēlēties ?

Vissvarīgākais noteikums ir tāds, ka ziemas jakai jābūt apjomīgai. Lai zem tās ērti varētu uzvilkt žaketi vai apjomīgu džemperi ar kapuci.

Tāpēc izvēlieties jakas garumu atbilstoši savam dzīvesveidam un garderobei.

Savukārt, saīsinātas dūnu jakas lieliski derēs tiem, kuri vēlas izcelt vidukli. Dūnu jakas, kas beidzas līdz ar vidukli, vizuāli jūsu kājas padarīs vēl garākas. Tāda jaka lieliski izskatīsies ar saīsinātiem topiem, džemperiem, kleitām un biksēm ar augstu jostasvietu. BET tas nav pats siltākais dūnu jaku veids, kā arī, šādas jakas būs diezgan grūti kombinēt ar žaketēm un gariem džemperiem, jakām.

Rick Owens 2070€

Zara 27.99€

Taču visuniversālākā ir vidēja garuma ziemas jaka. Manuprāt, šādu modeli var vilkt ar jebko - ar jakām, džemperiem, kleitām utt.


Massimo Dutti 169€

Mango 159.99€

Un, protams, gara dūnu jaka ! Galvenais noteikums, lai šāda jaka nav pieguļoša. Garās, sportiskās dūnu jakas izskatās vecmodīgi un neaktuāli. Izvēlieties apjomīgākus modeļus.

Arket 259€

Zara 99.95€


Mazāk zināms ir modelis ir dūnu jaka kā mētelis. Šo modeli var droši uzskatīt par sievišķīgāko jaku modeli. Derēs meitenēm, kuras bieži nēsā papēžus un kleitas.

Reserved 89.99€

Massimo Dutti 199€

Un svarīgākais - neaizmirstiet par siltumu. Ziemas jaka no sintētiska materiāla nebūs ļoti silta. Taču būs piemērota tad, ja ziemā vairāk pārvietojaties ar auto. Bet, ja ziemai vēlaties siltu jaku - skatieties, lai pildījums būtu no dūnām un spalvām.


Bet kādu ziemas jaku nepirkt pavisam noteikti?


1. Ar mākslīgo kažokādu uz kapuces. Ja jums jau ir šāda jaka, vienkārši noņemiet kažokādu no kapuces, un es jums garantēju, ka jaka uzreiz izskatīsies labāk.


2. Pārāk sportisku. Tādas ir lieliski piemērotas garām pastaigām, taču ikdienā neizskatīsies labi un ir pilnīgi nesavienojama ar svārkiem un kleitām.

3. Jo mazāk detaļu, jo labāk. Ja jūsu skapī jau ir vairākas bāzes ziemas jakas, tad vienkārši nelasiet šo rindkopu. Visiem pārējiem iesaku iegādāties minimālistiskas ziemas jakas bez izšuvumiem, spīdumiem, volāniem un citiem dekoriem. Jo vienkāršāka tā ir, jo vieglāk to būs iekļaut jūsu garderobē.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv