Pieprasījums pēc Ziemassvētku eglītēm šogad ir lielāks nekā pērn

Šogad, salīdzinot ar pagājušo gadu, pircēju interese par Ziemassvētku eglītēm ir pieaugusi, aģentūra BNS uzzināja, aptaujājot kokaudzētavu īpašniekus.

Kokaudzētavas “Bīlasti” īpašnieks Māris Deičmanis informēja, ka pārdoto eglīšu skaits ir pieaudzis un vērojama pozitīva tendence. “Cilvēku uzvedība ir mainījusies, gan pērkot Ziemassvētku eglītes, gan vispār iegādājoties stādus, – kopējais apgrozījums ir pieaudzis par 30%,” viņš klāstīja.

"Zaļenieku kokaudzētavas" īpašnieks Imants Parfenovičs aģentūrai BNS pastāstīja, ka Ziemassvētku eglīšu cenas šogad nav pieaugušas - tās palikušas pērnā gada līmenī vai arī pazeminājušās. "Kopējās tirgus cenas šogad kļuvušas zemākas, un iedzīvotāju interese ir manāma lielāka," viņš sacīja.

Arī zemnieku saimniecības “Kalna Salas” īpašnieks Vilmārs Freimanis apliecināja, ka eglīšu cenas ir tādas pašas kā pagājušajā gadā. Pēc viņa teiktā, pircēju aktivitāte kokaudzētavās manāma jau tagad.

"Pašlaik pircēji, lai gan nav daudz, taču ir, un jau ir veikti pasūtījumi uz nākamo un aiznākamo nedēļu. Cerams, ka šogad ies labāk nekā pagājušogad," norādīja Freimanis.

Kokaudzētavas “Baltezers” vadītājs Varis Kazaks aģentūrai BNS prognozēja, ka pieprasījums pēc eglītēm šogad varētu būt lielāks nekā pērn.

Pērn pieprasījums pēc Ziemassvētku eglītēm, salīdzinot ar iepriekšējos gadu, saruka par 70-80%.

Dzīvesstils

Ideja pāriet uz augu bāzes produktiem izplatās visā pasaulē – uz augu bāzes veidota diēta ir pilnīgi brīva no jebkāda veida dzīvnieku izcelsmes produktiem, dzīvnieku blakusproduktiem vai tam, kas pat tikai pieskāries dzīvniekam. Augu bāzes alternatīvas tagad ir padarītas viegli pieejamas un ir ļoti pieprasītas.

Svarīgākais