Izdomai un spējai nav robežu

Dārzs apliecina jebkura cilvēka izdomu un spējas. Ilūkstē dārzā, kur saimnieko Biruta un Zigmunds Čamāņi ar jaunāko dēlu, ir ko skatīties un nenobrīnīties.

Sākotnēji blakus piešķirtajam apbūves gabalam, uz kura uzcēluši dzīvojamo

māju, bijusi neizmantota purvaina zeme. Neviens to nav iekārojis. Kad radusies izdevība paplašināt teritoriju, Biruta ar vīru izlēmuši, ka pieprasīs sev un iekops arī tādu. Izrakuši dīķi un izsmelto augsni izlīdzinājuši, tā panākot līdzenu reljefu. Taču ar to pārkārtojumi nebeidzās, visticamāk,turpināsies, kamēr vien kustēs Birutas un Zigmunda strādīgās rokas.

Šajā ģimenē idejas par dārzu, košumkrūmu grupām un puķēm ir saimnieces

Birutas ziņā. Zigmunds savukārt izdomā, ko var izgatavot noveco šujmašīnu

kājām, ratu riteņiem, kur zālienā iederēsies nokalpojuši rati un kā no kūts iz veidot tīkamu āra nojumi. Arī akas rullim derīgi izrādījušies veci riteņi. Un tā ik uz soļa. Saimnieks ir tik azartisks, ka savās mājās ierīkojis privāto muzeju. Tajā galvenokārt savākti senatnē izmantotie rīki un instrumenti: ogļu gludekļi un patvāri,kafijas dzirnavas un bezmēni, Singer šujmašīnas un svari, ratu riteņi un spīļarkls.Pagalmā uz celtajā namiņā visiem eksponātiem nav vietas, tādēļ pie mājas uz būvējuši torni, uz kuru augšup ved spirālveida

kāpnes.

Visu rakstu lasiet 18. auugusta izdevumā

Dzīvesstils

Domāšanas temps mēdz būt izšķirīgs situācijās, kad nepieciešama ātra reakcija. Ir cilvēki, kas ātras reaģēšanas iemaņas izmanto profesionālajā darbībā, kļūstot par specvienības kareivjiem, pilotiem vai smalkiem ķirurgiem, kad sekundēs pieņemti lēmumi nosaka dzīvību cenu.

Svarīgākais