Veselība

14.mai 2020
“Tas notika pēkšņi, pēc darba dienas beigām. Es biju viena. Man ļoti reiba galva, un es nevarēju pakustēties. Tad es sapratu, ka tas ir nopietni. Bija tāda neziņa. Kā būs?” savu stāstu sāk Līga Rubene, kuru skāris insults. Līgas atlabšana no insulta noritēja mājās ar mobilās lietotnes starpniecību, nevis rehabilitācijas iestādē mediķu uzraudzībā.
14.mai 2020
Nav noslēpums, ka zaļā tēja palīdz notievēt, taču svarīgi atcerēties, ka nebūtu vēlams aizrauties ar šīs tējas dzeršanu pārāk lielos apjomos, raksta "goodhouse.ru".
13.mai 2020
Pavasaris ir mānīgs – pēc saulainām un siltām brīvdienām, pēdējās dienās Latvijā atgriezies auksts laiks un dažviet pat sniegs. Līdz ar gaisa temperatūras krasu mainību, iedzīvotājiem atkal aktuāla saaukstēšanās. Kā sevi pasargāt no saaukstēšanās un kā to uzveikt, ja gadījies saslimt, skaidro “Euroaptieka” farmaceite Zane Melberga.
13.mai 2020
Lai mēs būtu veselīgi, mums ne tikai jāievēro higiēna, bet tā jāveic pareizi, citādi varam gūt pretēju efektu. Daudziem būs pārsteigums, cik patiesībā daudz ikdienišķo higiēnas procesu mēs darām aplam.
12.mai 2020
Gurķi jau izsenis Indijā izmanto tradicionālajā medicīnā, jo tik siltā zemē tie nodrošina organismu ar šķidrumu un vēsumu. Taču tas nav vienīgais labums no šī nepelnīti nenovērtētā dārzeņa. "Bright Side" atklāj, ko vēl gurķis spēj paveikt ar mūsu organismu.
11.mai 2020
Nesabalansēta diēta nogalina vairāk cilvēku nekā smēķēšana. Zinātnieki atklājuši, ka svarīgu uzturvielu trūkums var nopietni ietekmēt mūsu veselību. Daudzus produktus iekļaujam savā uzturā, jo tiem it kā ir daudz vērtīgu elementu, taču patiesībā tie mūsu organismu pamazām iznīcina. "Brghtside" uzskaitījis produktus, kuru lietošana ilgtermiņā var pamatīgi sabojāt mūsu veselību.
10.mai 2020
Dietologi atklāj, ka "atraduši" dārzeni, kas vairāk nekā citi dārzeņi, satur daudz vērtīgo uzturvielu, raksta "www.goodhouse.ru".
9.mai 2020
Krievijas dietologi atklājuši, ko būtu ieteicams ēst, lai stiprinātu imunitāti un nepieļautu inficēšanos ar jauno koronavīrusu, ziņo Ren TV.
8.mai 2020
Kaloriju skaitīšana nogurdina un internetā ir daudz dažādu diētas plānu, bet ne visi no tiem ir efektīvi. Lūk, vienkārši veidi, kas palīdzēs noteikt porcijas lielumu un uzturēt vēlamo ķermeņa svaru.
7.mai 2020
COVID - 19 vīruss turpina radīt nepatīkamus pārsteigumus: CNN ziņo, ka speciālisti Amerikas Savienotajās Valstīs atsevišķos gadījumos konstatē insulta un vīrusa slimības saistību. Tomēr pat bez COVID - 19 negatīvās ietekmes insults joprojām ir viens no galvenajiem draudiem Latvijas iedzīvotāju dzīvībai un veselībai.
6.mai 2020
Šobrīd, kad ieteicams izvairīties no sabiedriskām vietām un vairāk laika tiek pavadīts mājās, ir iespēja nodoties dažādiem skaistumkopšanas rituāliem un eksperimentēt, piemēram, ierastās sejas maskas vietā izmēģinot paša gatavotu masku. Ar padomiem, kā ātri un vienkārši pagatavot dabīgu izejvielu sejas maskas dažādiem ādas tipiem un vajadzībām, dalās aptieku tīkla Apotheka sertificētā farmaceite, “Gada farmaceite 2019” Laila Zālīte.
6.mai 2020
Ķploks ir, nebaidīsiemies šī vārda, brīnumlīdzeklis, taču, kas notiks ar mūsu organismu, ja to ēdīsim katru dienu? Portāls "Brightside", atsaucoties uz neseniem pētījumiem, atklāj, kā ķiploks ietekmē mūsu organismu, ja to ēdam katru dienu.
3.mai 2020
Mēdz teikt, ka kafijas mīļotājiem ir divas personības - viena parādās pirms kafijas tases, bet otra - pēc. Ja tā notiek arī ar tevi, iespējams jau zini, cik lielu atkarību kafija spēj radīt. "Brightside" atklāj, kas var notikt ar mūsu organismu, kad pārstājam dzert kafiju.
2.mai 2020
Lai organisms ātrāk pārstrādātu ēdienu enerģijā, nevis liekajos taukos, nepieciešams paātrināt vielmaiņu. Viens no veidiem ir iekļaut uzturā šokolādi, raksta "newsyou.info".
1.mai 2020
Kantar Covid-19 Barometra pētījums Latvijā atklāj, ka 76% Latvijas iedzīvotāju ārkārtas situācijas laikā savu ikdienu pavada mājās, atšķirībā no agrākās ikdienas. Tas rada cilvēkiem papildu garīgu un emocionālu nogurumu. Kantar veiktā iedzīvotāju aptauja aprīļa beigās atklāj lietas, kas palīdz iedzīvotājiem pārvarēt emocionālo vai fizisko nogurumu, kas radies saistībā ar koronavīrusa radītajiem ierobežojumiem ikdienā.
1.mai 2020
Akūtu augšējo elpceļu infekciju intensitāte turpina samazināties, teikts Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) jaunākajā pārskatā.
29.apr 2020
"Nē, nu es jau varētu ēst veselīgi, bet kurš var atļauties tās čia sēklas un dārgās salātlapas," - saka man klients, un es jau zinu, kas te notiek. Tiek uzskatīts, ka cenas jutīgs pircējs labāk izvēlēsies pusfabrikātus, nevis pilnvērtīgu maltīti. Lai arī par to varētu būt pamats runāt, piemēram, Amerikas Savienotajās Valstīs, situācija Latvijā pircējam ir diezgan labvēlīga - atrast veselīgu pārtiku par maciņam draudzīgu naudu ir vienkārši pat par studenta stipendiju, jo kvalitatīva pārtika nav tikai dārgi eksotiski augļi, superfūdi un pusdienas svaigēdāju restorānos. Uztura speciāliste Ksenija Andrijanova nosauc nedārgus produktus, par kuru pozitīvo efektu uz veselību esam nedaudz piemirsuši.
29.apr 2020
Šobrīd mājās gatavošana ir ieguvusi jaunu nozīmi, kad esam pašizolācijā vai pēc iespējas cenšamies samazināt aktivitātes ārpus mājas. Paša gatavotām maltītēm ir daudz plusu - tās ir veselīgākas, tu zini visas sastāvdaļas un produktus, tās pat var nereti pārspēt restorānus arī garšas ziņā. Taču virtuvē mums ir izveidojušies paradumi, par kuriem pat neaizdomājamies, ka tie var mūs apdraudēt. "Brightside" nosauc septiņas kļūdas, kuras ikviens no mums mēdz pieļaut, mājās gatavojot maltīti.
27.apr 2020
Apelsīnu sula, kārumi, krekeri un citi produkti, kas mums liek justies labāk slimošanas laikā, izrādās nenāk mūsu organismam par labu. Daudzi no šiem produktiem pastiprina iekaisumu un neļauj organismam uzņemt vajadzīgo šķidrumu. Uztura speciālisti portālam "Insider" nosaukuši produktus, no kuriem jāizvairās, ja esi saslimis.
26.apr 2020
Lai gan saldā paprika ir veselīga, tāpat kā citi dārzeņi, to nebūtu ieteicams lietot visiem cilvēkiem, uzskata ārsti-dietologi, raksta "u-news.com.ua".