7 kļūdas, ko pieļaujam gatavojot mājās, tā apdraudot savu veselību

© pixabay

Šobrīd mājās gatavošana ir ieguvusi jaunu nozīmi, kad esam pašizolācijā vai pēc iespējas cenšamies samazināt aktivitātes ārpus mājas. Paša gatavotām maltītēm ir daudz plusu - tās ir veselīgākas, tu zini visas sastāvdaļas un produktus, tās pat var nereti pārspēt restorānus arī garšas ziņā. Taču virtuvē mums ir izveidojušies paradumi, par kuriem pat neaizdomājamies, ka tie var mūs apdraudēt. "Brightside" nosauc septiņas kļūdas, kuras ikviens no mums mēdz pieļaut, mājās gatavojot maltīti.

pixabay

1. Gaļas atkausēšana istabas temperatūrā

Gaļai bīstama ir jebkura temperatūra intervālā no + 5 līdz + 60 grādiem. Šādā temperatūrā gaļā ātri attīstās kaitīgas ēdiena baktērijas. Tāpēc vienmēr atkausē gaļu ledusskapī vai izmanto mikroviļņu krāsni.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvo gudri!

Apmeklējot medicīnas iestādes pastāv vairāki nerakstīti likumi, kā mums vajadzētu uzvesties. Svarīgi ir nekavēt vizīti pie ārsta, būt atklātiem un godīgiem, nenodarboties ar pašārstēšanu, bet sekot visiem ārsta norādījumiem. Apkopojām vēl arī citas lietas, kuras kategoriski nevajadzētu darīt, apmeklējot ārstus!

Svarīgākais