7 kļūdas, ko pieļaujam gatavojot mājās, tā apdraudot savu veselību

© pixabay

2.lapa

pixabay

2. Ēdiena dzesēšana pirms likšanas ledusskapī

Daudziem ir paradums atstāt vairākām ēdienreizēm domāto ēdienu atdzist pirms to ievietot ledusskapī. Izrādās, ka arī šādi mēs palīdzam vairoties baktērijām tajā. Atceries, ka pagatavotu ēdienu istabas temperatūrā nevajadzētu turēt ilgāk par divām stundām.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvo gudri!

Vai esi pamanījis, ka jau no virtuves plaukta nākošs aromāts spēj pacelt noskaņojumu, radīt mājīguma sajūtu vai pat uzburt atmiņas par bērnību? Smaržām ir neticami spēcīga ietekme uz mūsu emocijām un fizioloģiju, jo tās stimulē smadzeņu daļu, kas atbild par atmiņām un emocijām. Tāpēc garšvielas un ēdiena aromāti nav tikai kulinārijas sastāvdaļa – tie ir arī sava veida “noskaņojuma slēdži”, raksta “psychologytoday.com”.