Teju puse jeb 47% iedzīvotāju gada laikā jutuši apetītes zudumu. Vairāk nekā 70% ēstgribas trūkumu saista ar emocijām un psiholoģisko stāvokli, vienlaikus 31% atzīst, ka, iespējams, arī slimošana bijusi par iemeslu apetītes trūkumam, liecina Apotheka un pētījumu uzņēmuma Norstat aptauja.
1965. gadā japāņu zinātnieki paziņoja, ka 10 000 soļu dienā var pozitīvi ietekmēt cilvēka ķermeni. Pārbaudot šo faktu, Hārvardas Medicīnas skolas un Norvēģijas Sporta zinātnes skolas eksperti veikuši pētījumu, vēsta "lux.fm" .
Uztura speciālisti iesaka katru dienu ēst svaigus gurķus, lai samazinātu svaru, jo tie palīdz attīrīt ķermeni un normalizēt gremošanas traktu. Par to raksta RIA Novosti.
Izteikti spēcīgu nogurumu no Covid-19 izjūt 48% Latvijas iedzīvotāju, desmit baļļu skalā to vērtējot no astoņi līdz desmit, secināts Benu Aptiekas Stresa termometra rezultātos, kas iegūti sadarbībā ar pētījumu kompāniju Gemius.
Pastāv uzskats, ka vīna glāze pirms miega ir veselīga, jo mazinot stresu un palīdzot aizmigt. Taču dietoloģe Katerina Jensena savā Instagram profilā atklāj, kāda ir patiesā vīna iedarbība uz organismu pirms miega.
Ārsti, uztura speciālisti un dietologi uzsver, cik nozīmīgi ir ikdienā ēst veselīgi. Bet, kas notiek ar mūsu organismu, brīdi, kad ilgstoši savā ēdienkartē iekļaujam vien veselīgu pārtiku?
Uztura speciālisti ir nosaukuši visnepieciešamākos pārtikas produktus, lai atgūtu spēkus pēc pārslimota Covid-19, raksta Indijas laikraksts The Pioneer.
Dažādi pārtikas produkti sniedz mums ne tikai sāta sajūtu, enerģiju, vitamīnus un citas vērtīgās uzturvielas, bet arī var palīdzēt paildzināt mūžu. Ēdot veselīgu un sabalansētu uzturu, tiks uzņemtas vērtīgās barības vielas, kas arī palīdzēs ilgmūžībai, taču eksperti īpaši izceļ šos piecus produktu, kurus vajadzētu iekļaut ikdienas ēdienkartē!
Sliktu dūšu jeb nelabumu dzīves laikā piedzīvojis ikkatrs, turklāt bieži vien nepatīkamās sajūtas piemeklē visnepiemērotākajos brīžos un šķietami bez izskaidrojuma.
Uztura speciāliste Irina Morozova brīdina, ka iecienītās šašlika marinādes var kaitēt veselībai. Viņa intervijā Ukrainas laikrakstam Telegraph sacīja, ka marinādes uz etiķa un majonēzes bāzes var radīt veselības problēmas.
Krievijas uztura speciāliste Marjata Muhina atklājusi labāko gaļas pagatavošanas veidu. Medicīnas zinātņu doktore par to pastāstīja intervijā radio Sputnik.