Veselība

30.mai 2021
Teju puse jeb 47% iedzīvotāju gada laikā jutuši apetītes zudumu. Vairāk nekā 70% ēstgribas trūkumu saista ar emocijām un psiholoģisko stāvokli, vienlaikus 31% atzīst, ka, iespējams, arī slimošana bijusi par iemeslu apetītes trūkumam, liecina Apotheka un pētījumu uzņēmuma Norstat aptauja.
30.mai 2021
1965. gadā japāņu zinātnieki paziņoja, ka 10 000 soļu dienā var pozitīvi ietekmēt cilvēka ķermeni. Pārbaudot šo faktu, Hārvardas Medicīnas skolas un Norvēģijas Sporta zinātnes skolas eksperti veikuši pētījumu, vēsta "lux.fm" .
30.mai 2021
Uztura speciāliste Zinaida Medvedeva norāda, ka eļļas, kas ir nepiesātināto tauku avots, palīdz pagarināt organisma jaunību, raksta "Medicina2.0".
30.mai 2021
Uztura speciālisti iesaka katru dienu ēst svaigus gurķus, lai samazinātu svaru, jo tie palīdz attīrīt ķermeni un normalizēt gremošanas traktu. Par to raksta RIA Novosti.
30.mai 2021
Izteikti spēcīgu nogurumu no Covid-19 izjūt 48% Latvijas iedzīvotāju, desmit baļļu skalā to vērtējot no astoņi līdz desmit, secināts Benu Aptiekas Stresa termometra rezultātos, kas iegūti sadarbībā ar pētījumu kompāniju Gemius.
30.mai 2021
Cik daudz ūdens dienā vajadzētu izdzert un kādas sekas var būt tam, ja šķidrums netiek uzņemts pietiekami, skaidro farmaceite Līga Cīrule.
29.mai 2021
Personīgā trenere Roksija Salivana apgalvo, ka trīs virtuļu apēšana dienā viņai netraucē saglabāt plakanu vēderu, raksta "The U.S. Sun".
29.mai 2021
Pastāv uzskats, ka vīna glāze pirms miega ir veselīga, jo mazinot stresu un palīdzot aizmigt. Taču dietoloģe Katerina Jensena savā Instagram profilā atklāj, kāda ir patiesā vīna iedarbība uz organismu pirms miega.
29.mai 2021
Uztura speciāliste Olga Dekere apgalvo, ka biezpiens tiek uzskatīts par veselīgāko piena produktu, raksta "Medicina 2.0".
28.mai 2021
Solārijā gūts iedegums ir saistīts ar depresiju, norādīts pētījumā, kas publicēts Amerikas Dermatoloģijas akadēmijas žurnālā, raksta "BeautyAD".
28.mai 2021
Ārsti, uztura speciālisti un dietologi uzsver, cik nozīmīgi ir ikdienā ēst veselīgi. Bet, kas notiek ar mūsu organismu, brīdi, kad ilgstoši savā ēdienkartē iekļaujam vien veselīgu pārtiku?
28.mai 2021
Uztura speciālisti ir nosaukuši visnepieciešamākos pārtikas produktus, lai atgūtu spēkus pēc pārslimota Covid-19, raksta Indijas laikraksts The Pioneer.
27.mai 2021
Dažādi pārtikas produkti sniedz mums ne tikai sāta sajūtu, enerģiju, vitamīnus un citas vērtīgās uzturvielas, bet arī var palīdzēt paildzināt mūžu. Ēdot veselīgu un sabalansētu uzturu, tiks uzņemtas vērtīgās barības vielas, kas arī palīdzēs ilgmūžībai, taču eksperti īpaši izceļ šos piecus produktu, kurus vajadzētu iekļaut ikdienas ēdienkartē!
23.mai 2021
Britu ārsts nosaucis visbīstamākos alkoholiskos dzērienus, kas izraisa lielu reibumu. Viņa vārdus citē LADBible.
23.mai 2021
Zinātnieki secinājuši, ka sejas āda noveco ātrāk, jo uzturā ir iekļauti produkti, kas izgatavoti no baltajiem miltiem vai satur glutēnu.
23.mai 2021
Vai tiešām slaidas figūras dēļ vajadzētu atteikties no iecienītās kafijas tases ar pienu. Medijam "Med2" skaidroja uztura speciāliste.
23.mai 2021
Ap 10 miljonu cilvēku visā pasaulē, tostarp bērni un jaunieši, ikdienā sadzīvo ar hronisku iekaisīgu zarnu slimību – Krona slimību vai čūlainu kolītu.
22.mai 2021
Sliktu dūšu jeb nelabumu dzīves laikā piedzīvojis ikkatrs, turklāt bieži vien nepatīkamās sajūtas piemeklē visnepiemērotākajos brīžos un šķietami bez izskaidrojuma.
22.mai 2021
Uztura speciāliste Irina Morozova brīdina, ka iecienītās šašlika marinādes var kaitēt veselībai. Viņa intervijā Ukrainas laikrakstam Telegraph sacīja, ka marinādes uz etiķa un majonēzes bāzes var radīt veselības problēmas.
22.mai 2021
Krievijas uztura speciāliste Marjata Muhina atklājusi labāko gaļas pagatavošanas veidu. Medicīnas zinātņu doktore par to pastāstīja intervijā radio Sputnik.