Vai tiešām, lai notievētu, jāatsakās no kafijas ar pienu?

© PantherMedia/Scanpix/LETA

Vai tiešām slaidas figūras dēļ vajadzētu atteikties no iecienītās kafijas tases ar pienu. Medijam "Med2" skaidroja uztura speciāliste.

Piens zināmā mērā palēnina svara zaudēšanas procesu, taču, atsakoties no kafijas, ķermenis diez vai ātrāk zaudēs liekos kilogramus.

Krievijas zvaigžņu uztura speciāliste Marijata Muhina žurnālam "Slovo and Delo" pastāstīja, kā organisms reaģē uz kafiju ar pienu.

Uztura speciāliste uzsver, ka atteikšanās no piena kafijā noteikti labvēlīgi ietekmēs tievēšanas procesu. "Ar vecumu cilvēkam var attīstīties laktozes nepanesamība, pat ja tā nav bijusi bērnībā. Laktoze sāk provocēt antivielu parādīšanos, kuras organisms uztver kā kaut ko svešu. Ar antivielām saistītie procesi veicina tauku nogulsnēšanos," skaidro eksperte.

Muhina piebilda, ka pati kafija, gluži pretēji, veicina svara zudumu, jo tai ir diurētisks efekts. Bet tas attiecas tikai uz melno kafiju.

"Kafijai ir diurētiska iedarbība, bet, no otras puses, kafija izraisa ēstgribu. Parasti, ja vēlaties zaudēt svaru, kafiju nav ieteicams uzņemt lielos daudzumos," sacīja speciāliste.

Dzīvesstils

Lai uzlabotu savu veselību un pašsajūtu ikdienā, dietologi un citi eksperti nereti mums iesaka ēst vairāk augļu un riekstu, tomēr atsevišķos gadījumos tas var būt kaitīgi un pat bīstami veselībai. Savu stāstu atklājusi Beļģijas uzņēmēja Virdžīnija Timmermana.

Svarīgākais