Ārsti nosauc produktus tiem, kas pārslimojuši Covid-19

© PantherMedia/Scanpix/LETA

Uztura speciālisti ir nosaukuši visnepieciešamākos pārtikas produktus, lai atgūtu spēkus pēc pārslimota Covid-19, raksta Indijas laikraksts The Pioneer.

Uztura speciāliste Preety Tjagija iesaka uzturā vairāk iekļaut saliktos ogļhidrātus, piemēram, pilngraudu produktus. Turklāt viņa iesaka ēst vairāk jogurta, marinētus gurķus un pupiņas. Tas viss, pēc viņas domām, palīdzēs atjaunot zarnu mikrofloru un stiprināt imūnsistēmu.

Tāpat ārste iesaka brokastīs apēst sauju valriekstu, mandeļu vai ķirbju sēklu, kurās ir daudz omega-3 taukskābju, kas palīdz organismam atgūties no slimībām. Valrieksti ir arī bagāti ar cinku, selēnu, olbaltumvielām un B vitamīnu, kam ir svarīga loma novājināta organisma stiprināšanā.

Ārste Rohini Patila uzskata, ka pēc slimības nevajadzētu uzreiz atgriezties pie ierastā dzīvesveida un uztura, bet to darīt pakāpeniski.

Patila iesaka gulēt astoņas līdz deviņas stundas dienā, jo pēc slimības imūnsistēma turpina atjaunoties.

Ārste iesaka dzert pēc iespējas vairāk šķidruma un atlikt pārmērīgu fizisko un garīgo slodzi. Viņa iesaka dzert ūdeni ar čia sēklām un baziliku, lai atjaunotu organisma dabisko ūdens balansu.

Dzīvesstils

Lai uzlabotu savu veselību un pašsajūtu ikdienā, dietologi un citi eksperti nereti mums iesaka ēst vairāk augļu un riekstu, tomēr atsevišķos gadījumos tas var būt kaitīgi un pat bīstami veselībai. Savu stāstu atklājusi Beļģijas uzņēmēja Virdžīnija Timmermana.

Svarīgākais