Krievijas uztura speciāliste Marjata Muhina atklājusi labāko gaļas pagatavošanas veidu. Medicīnas zinātņu doktore par to pastāstīja intervijā radio Sputnik.
Pēc viņas teiktā, cilvēka ķermenim katru dienu vajadzīgs tikai neliels daudzums dzīvnieku olbaltumvielu. Tāpēc eksperte iesaka ierobežot gaļas produktu patēriņu.
Lai noteiktu, cik daudz gaļas var ēst dienā, ķermeņa svars jāreizina ar koeficientu 3. Piemēram, ja jūs sverat 60 kilogramus, varat ēst 180 gramus gaļas produktu.
Gatavojot gaļu, uztura speciāliste iesaka gabalos sagrieztajai gaļai vai maltajai gaļai pievienot dažādus dārzeņus, piemēram, cukini, burkānus, ķirbi un sīpolus. Šī metode ļaus ne tikai palielināt gaļas ēdiena apjomu, bet arī uzlabot tā uzturvērtību.
Ārsts arī uzsver, ka pareizākais gaļas apstrādes veids ir tās sīka sasmalcināšana, bet kuņģa-zarnu trakta orgāniem labākais variants ir kotlete, kas pagatavota tvaika katlā.