Nepastrādātas pārtikas piekritēji uzskata, ka termiska tās apstrāde iznīcina vērtīgos vitamīnus un mikroelementus. Citi savukārt apglavo, ka pagatavots ēdiens ir labvēlīgāks gremošanai. Kādus pārtikas produktus ir veselīgāk ēst pēc pagatavošanas?
Uztura speciāliste Jekaterina Tolstikova atklājusi, kas viņai palīdz pārvarēt atkarību no saldumiem. Par to viņa paziņoja YouTube kanālā "Sieviešu veselības skola".
Sēnes ir ne vien gards un sātīgs papildinājums ēdienkartei, bet arī vērtīgs uzturvielu avots, turklāt, pareizi uzglabātas, tās droši varēs baudīt vēl visu ziemu. Kas jāņem vērā, lietojot sēnes uzturā, kā tās pareizi pagatavot un uzglabāt, skaidro farmaceite Mārīte Šukele.
Uztura speciāliste un blogere Nadežda Andrejeva sociālajā vietnē Instagram atklājusi, kas organismam ir nepieciešams, lai aizkavētu novecošanās procesus.
Vēla vakara un nakts uzkodas ir kaitīgas veselībai un var izraisīt sirds un asinsvadu slimības, atklāj Ņujorkas slimnīcas koronārās terapijas nodaļas vadītāja Evelīna Greivere, raksta "Hronika.info".
Portāls "Well and Good" raksta, ka ir aktlāts, ka visilgāk cilvēki dzīvo tā dēvētajā "zilajā pasaules zonā". Atklāts šo cilvēku ilgās dzīves noslēpums.
Latvijas klimats ir pateicīgs uzturvielām bagātu dārzeņu, sakņaugu, garšaugu, augļu un ogu audzēšanai, tāpēc vasaras izskaņā ikviens var pagūt uzņemt vitamīnus, ēdot vērtīgos produktus svaigus vai savācot un sasaldējot tos ziemas sezonai. Farmaceite Ilona Sinkeviča un ārste-uzturzinātniece, fitnesa trenere Laila Siliņa stāsta par desmit vitamīniem un minerālvielām bagātākajiem vasaras produktiem.
Mēdz teikt, ka brokastis ir galvenā ēdienreize, taču ļoti daudziem no rītiem nemaz nav apetītes. Tas var radīt problēmas ar kuņģa - zarnu traktu un veselību kopumā, raksta "RSUTE".
Daudzi ir pieraduši izlaist brokastis, jo nejūt no rīta izsalkumu, taču tas var radīt arī veselības problēmas. Ir vienkāršas vadlīnijas, pateicoties kurām iespējams pierast pie brokastošanas no rīta.
Vasara ir piemērotākais gadalaiks ķermeņa “uztankošanai” ar vitamīniem un minerālvielām. Vienlaikus tas ir atvaļinājumu un atpūtas laiks, kad regulāras maltītes ofisā vai mājās tiek izlaistas vai aizvietotas ar uzkodām. Lai izmantotu vasaras veltes pēc iespējas pilnvērtīgāk uzturzinātniece, fitnesa trenere Lailu Siliņu atgādina piecus vērtīgus veselīga uztura pamatprincipus.