Uzturs

24.jan 2022
Viena no pasaules popuārākajām uzkodām patiesībā ir arī diezgan veselīga, protams, ja tai netiek pievienoti saldinātāji, eļļas, tauki vai sāls. Runa ir par popkornu un "Insider" nosaucis 4 ieguvumus veselībai no tā.
16.jan 2022
Dietoloģe Svetlana Fusa apgalvo, ka ierobežot tauku daudzumu uzturā drīkst līdz noteiktām robežām, citādi tas kaitē veselībai, raksta "MedikForum".
15.jan 2022
Geivins Kvinns atklājis, kā septiņu mēnešu laikā zaudējis 32 kilogramus liekā svara, raksta "The Mirror".
13.jan 2022
Rieksti ir labs veselīgo tauku, šķiedrvielu un olbaltumvielu avots. Uzziniet, kuri pēc ekspertu domām, ir paši veselīgākie rieksti.
11.jan 2022
Novecošanās ir neizbēgams process ikvienam cilvēkam. Gadiem ejot, ķermenī notiek dažādas izmaiņas. Lai arī nav izgudrots īpašs brīnumlīdzeklis, kas var apturēt novecošanos, dažādu ieradumu maiņa var palīdzēt šo procesu padarīt mazāk nepatīkamu.
10.jan 2022
Ķīniešu portālā "WeChat" nosauktas četras bīstamas kļūdas, kuras pieļaujam, mazgājot traukus.
6.jan 2022
Zivis ir produkts, kas pazīstams ar savām labvēlīgajām īpašībām, tomēr dažas zivis var nodarīt vairāk ļauna nekā laba. No šiem pieciem zivju ēdieniem ikdienā labāk atteikties.
2.jan 2022
Pandēmija viennozīmīgi ir ieviesusi korekcijas mūsu dzīvē, izmainot ikdienas paradumus. Farmaceite aicina uz lietām skatīties pozitīvi, jo tas, cik mierīga būs tava diena, lielā mērā ir atkarīga no paša cilvēka – kā uztvert notikumus un kā uz tiem reaģēt. Šajā laikā mums ir iespēja ne tikai pierast pie jaunās dienas kārtības, bet arī ieviest jaunus paradumus, uzlabojot gan garīgo, gan fizisko veselību. Kā izmantot ārkārtējo situāciju valstī, lai īstenotu tradicionālās Jaunā gada apņemšanās, farmaceite Zane Melberga.
24.dec 2021
Uztura speciāliste Gabriela Pīkoka, kas palīdzējusi princesei Beatrisei, princim Harijam un citiem britu karaliskās ģimenes pārstāvjiem zaudēt svaru, paskaidroja, kā pareizi ēst Ziemassvētku brīvdienās, raksta The Telegraph.
13.dec 2021
Šīs piecas kļūdas mēdz bieži pieļaut cilvēki, kuri vēlas atbrīvoties no liekā svara.
12.dec 2021
Pasaules Veselības organizācija secinājusi, ka vidēji 50 procentu no tā, cik ilgi dzīvosim, atkarīgs no mūsu dzīvesveida. Ģenētika nosaka aptuveni 20–30 procentu, ārējās vides un ekoloģijas faktori – aptuveni 10 procentu, un tikai atlikušie 10 procenti būs atkarīgi no veselības aprūpes sistēmas.
5.dec 2021
Sāls ir viena no iecienītākajām garšvielām - to bieži izmanto dažādu ēdienu garšas uzlabošanai. Lai gan nelielās devās sāls veselībai nekaitē, lietojot to pārmērīgā daudzumā, var būtiski pasliktināties pašsajūta un palielināties dažādu saslimšanu risks.
30.nov 2021
Nepastrādātas pārtikas piekritēji uzskata, ka termiska tās apstrāde iznīcina vērtīgos vitamīnus un mikroelementus. Citi savukārt apglavo, ka pagatavots ēdiens ir labvēlīgāks gremošanai. Kādus pārtikas produktus ir veselīgāk ēst pēc pagatavošanas?
18.nov 2021
Plastikas ķirurģe Lija Gavašeli norādījusi, ka, ja uzturā regulāri lieto pienu, tas liek sejas ādai novecot ātrāk, raksta "MedikForum".
7.nov 2021
Uztura speciāliste Jekaterina Tolstikova atklājusi, kas viņai palīdz pārvarēt atkarību no saldumiem. Par to viņa paziņoja YouTube kanālā "Sieviešu veselības skola".
1.nov 2021
Uztura speciāliste Jeļena Doronkina nosaukusi astoņus produktus, kas izraisa atkarību pēc tiem.
29.okt 2021
Parasti diētas ietver saldumu izslēgšanu no uztura, tomēr daži no tiem nekaitēs figūras saglabāšanai.
27.okt 2021
Sēnes ir ne vien gards un sātīgs papildinājums ēdienkartei, bet arī vērtīgs uzturvielu avots, turklāt, pareizi uzglabātas, tās droši varēs baudīt vēl visu ziemu. Kas jāņem vērā, lietojot sēnes uzturā, kā tās pareizi pagatavot un uzglabāt, skaidro farmaceite Mārīte Šukele.
11.okt 2021
Uztura speciāliste Anna Nikolskaja sociālajā vietnē Instagram nosaukusi trīs būtiskākos produktus, kas jāuzņem rudenī.
10.okt 2021
Uztura speciāliste un blogere Nadežda Andrejeva sociālajā vietnē Instagram atklājusi, kas organismam ir nepieciešams, lai aizkavētu novecošanās procesus.