Uztura speciāliste Treisija Reije atklājusi, ka pieņēmums, ka svaigi dārzeņi ir veselīgāki par pagatavotiem, patiesībā ir mīts, raksta "The Mirror".
Kā norāda speciāliste, lai gan ēdiena gatavošana var samazināt noteiktas uzturvielas, tā patiesībā palielina citas.
Piemēram, tomātu vārīšana paaugstina tā antioksidanta likopēna līmeni, savukārt tādas uzturvielas kā dzelzs, magnijs un kalcijs, kas atrodas spinātos, pēc vārīšanas vieglāk uzsūcas organismā, atklāj T. Reije.
Tāpat viņa saka, ka cilvēkiem, kuriem ir problēmas ar gremošanu, augļu un dārzeņu vārīšana var palīdzēt organismam tos sadalīt un iegūt uzturvielas. Ņemot vērā to, ka daži produkti, piemēram, brokoļi un ķiploki, neapstrādāti var sniegt vairāk priekšrocību, iedeāla ir pieeja ar abu veidu kombināciju, atzīmē uztura speciāliste.