6 produkti brokastīm, kas palīdzot iegūt plakanu vēderu

© pexels.com

Dietoloģe Britānija Duna norāda, ka ēdieni, kuros ir augsts proteīna līmenis, palīdz nomākt izsalkumu un paildzina sāta sajūtu. Kamēr klasiskākais olbaltumvielu avots brokastīs ir olas, "The Sun" nosaucis sešus produktus brokastu ēdienkartes dažādošanai.

pexels.com

1. Biezpiens

Biezpienā ir daudz olbaltumvielu. Tas satur kazeīnu - proteīnu, kas palīdz veidot muskuļus un bieži atrodams olbaltumvielu kokteiļos. Vēlams gan izvēlēties liesos biezpienus, kuros ir mazāks piesātināto tauku saturs.

2018. gadā žurnālā "British Journal of Nutrition" publicēts pētījums atklāja, ka biezpiena ēšana var palīdzēt zaudēt svaru, ja to ēd arī kā uzkodu. Tam ir pozitīva ietekme uz muskuļu kvalitāti un vielmaiņu.

pexels.com

2. Avokado

Kā norāda "The Sun", vairākos pētījumos ir pierādīts, ka avokado potenciāli veicina svara zudumu un samazina tauku daudzumu vidukļa zonā. ASV, Ilinoisas universitātē, Urban- Champaign ASV veikts pētījums parādījis, ka avokado lietošana ikdienā palīdz cīnīties ar viscerālajiem vēdera taukiem sievietēm - bīstamu tauku veidu, kas atrodas pie orgāniem.

Tāpat avokado ēšana divas reizes nedēļā var palīdzēt uzlabot vispārējo sirds veselību un samazināt, piemēram, sirdslēkmes risku.

pexels.com

3. Proteīna pulveris

Proteīna pulveri ir koncentrēti olbaltumvielu avoti no dzīvnieku vai augu pārtikas. Pētījumi liecina, ka šo puveru lietošana var palīdzēt zaudēt takus, mazinot apetīti un radot noturīgu sāta sajūtu, vienlaicīgi veicinot muskuļu augšanu. Tā kā tie nav domāti tikai fitnesa modeļiem.

Proteīna pulveriem ir dažādas garšas un 30 g tā porcija var saturēt līdz 25 g olbaltumvielu.

pexels.com

4. Pupiņas

Pupiņas satur augu izcelsmes olbaltumvielas un daudz šķiedrvielu, kas palīdz svara zaudēšanai. Pupiņās ir maz tauku un kaloriju, taču tās nodrošina ilgu sāta sajūtu.

Pupiņu un citu pākšaugu iekļaušana uzturā var palīdzēt līdzsvarot cukura līmeni asinīs, kas savukārt samazina tieksmi pēc saldumiem. Tomēr jābūt piesardzīgiem ar konservētajām pupiņām no lielveikala, jo tām ir pievienots cukurs.

pexels.com

5. Kvinoja

Kvinoja ir "pilnīgs proteīns", jo tajā ir visas deviņas neaizvietojamās aminoskābes. Tā ir bagāta ar šķiedrvielām, fosforu, magniju un dzelzi. Tā kā kvinojā ir daudz šķiedrvielu, tā var palīdzēt zaudēt svaru.

Kvinojai ir zemāks glikēmiskais indekss, kas nozīmē, ka tā neizraisīs cukura līmeņa paaugstināšanos asinīs.

pexels

6. Humuss

Humuss nav tikai mērce - tas ir bagātīgs augu izcelsmes proteīnu un šķiedrvielu avots. Humusu gatavo no Turku zirņiem, kuri savukārt satur visas deviņas neaizvietojamās aminoskābes, padarot to par "pilnīgu" olbaltumvielu avotu.

Pārskatā par humusu, kas publicēts žurnālā "Nutrients", tika ziņots, ka ASV Turku zirņu un humusa ēdājiem bija par 53% mazāka iespēja aptaukoties.

Avots

Uzturs

Pilnībā gatavas melones ir saldas un sulīgas, kas nozīmē to, ka ļoti gardas. Tās nav tikai gardas, bet arī veselīgas. Šoreiz noskaidrosim, kāpēc ieteicams ēst melones (tieši Katalupes šķirnes melones) jeb kādu labumu tās var sniegt mūsu veselībai. Katalupes šķirnes melones no citām melonēm var atšķirt ar to, ka tās ir ar gaišu miziņu, bet oranžu mīkstumu!