Uztura speciāliste nosauc 4 produktus, kas palīdzēs paaugstināt D vitamīna līmeni

© pexels.com

Britu uztura speciāliste Signe Svanfelde nosaukusi četrus labākos pārtikas produktus, kas varot palīdzēt palielināt D vitamīna uzņemšanu, raksta "The Mirror".

pexels.com

1. Treknas zivis

Piemēram, lasis, forele un skumbrija ir vieni no labākajiem D vitamīna avotiem, norāda S. Svanfelde. Lasī ir aptuveni 12,5 mikrogrami D vitamīna uz 100 gramiem, bet D vitamīna daudzums zivīs parasti ir atkarīgs no pašas zivs uztura, atklāj uztura speciāliste.

pexels.com

2. Olu dzeltenums

Tiem, kas neēd zivis, nākamais labākais D vitamīna avots ir olu dzeltenumi. Tajos ir aptuveni četri mikrogrami D vitamīna uz 100 gramiem produkta, norāda speciāliste.

pexels.com

3. Sēnes

Lai gan D vitamīna daudzums augu izcelsmes avotos ir diezgan zems, sēnes, kas pakļautas UV gaismai, mēdz saturēt veselīgu D vitamīna daudzumu, atzīmē S. Svanfelde.

pexels.com

4. Stiprināts piens/augu izcelsmes piens

Daži pieni vai augu izcelsmes pieni ir stiprināti, lai tajos paaugstinātu D vitamīna līmeni, norāda uztura speciāliste.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Uzturs

Skolas gadi ir nozīmīgs bērna attīstības posms, un sabalansēts uzturs būtiski ietekmē ne tikai fizisko veselību, bet arī kognitīvās funkcijas, piemēram, koncentrēšanās spējas, atmiņu, uztveri, uzmanību un lēmumu pieņemšanu, kas veicina panākumus mācībās. Sabalansēta ēdienkarte var kļūt par slepenu palīgu, kas uzlabo bērna sasniegumus un enerģijas līmeni ikdienā. Par to, kādi produkti būtu jāiekļauj bērna uzturā, stāsta farmaceite un uztura speciāliste Jeļizaveta Krasiļnikova.

Svarīgākais