Britu uztura speciāliste Signe Svanfelde nosaukusi četrus labākos pārtikas produktus, kas varot palīdzēt palielināt D vitamīna uzņemšanu, raksta "The Mirror".
Piemēram, lasis, forele un skumbrija ir vieni no labākajiem D vitamīna avotiem, norāda S. Svanfelde. Lasī ir aptuveni 12,5 mikrogrami D vitamīna uz 100 gramiem, bet D vitamīna daudzums zivīs parasti ir atkarīgs no pašas zivs uztura, atklāj uztura speciāliste.
Tiem, kas neēd zivis, nākamais labākais D vitamīna avots ir olu dzeltenumi. Tajos ir aptuveni četri mikrogrami D vitamīna uz 100 gramiem produkta, norāda speciāliste.
Lai gan D vitamīna daudzums augu izcelsmes avotos ir diezgan zems, sēnes, kas pakļautas UV gaismai, mēdz saturēt veselīgu D vitamīna daudzumu, atzīmē S. Svanfelde.
Daži pieni vai augu izcelsmes pieni ir stiprināti, lai tajos paaugstinātu D vitamīna līmeni, norāda uztura speciāliste.
*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.