Uztura speciāliste nosauc 6 trikus, kā ikdienā apēst vairāk dārzeņus

© pexels.com

Uztura speciāliste Anna Rozīte sociālajā vietnē Instagram dalījusies ar padomiem, kā ikdienā uzturā vairāk iekļaut dārzeņus.

Kā norāda uztura speciāliste, dārzeņi un augļi mūsu uzturā ir vitamīnu, antioksidantu un minerālvielu avoti: "Tiem ir svarīga loma cilvēka veselībā un pašsajūtā, to regulāra lietošana mazina hronisku saslimšanu risku (sirds un asinsvadu slimības, 2. tipa diabēts u.c.), aizcietējumus, liekā svara rašanos u.c."

1.

Turi saldētavā saldētus dārzeņus, tas ietaupīs laiku to gatavošanā.

2.

Nedēļas sākumā sagriez veselu bļodu ar dažādiem dārzeņiem, lai pie nākamās ēdienreizes ietaupītu laiku to gatavošanā un tādā veidā palielinot iespēju, ka dārzeņi būs uz šķīvja.

pexels.com

3.

Ievies sev kā ieradumu, ka katrā ēdienreizē obligāti jābūt vismaz vienam (labāk vairāk) dārzenim vai auglim. Piemēram, sviestmaizi papildini ar salātu lapām, tomāta, gurķa šķēlēm, sasmalcinātiem zaļumiem. Pievieno brokastu omletei brokoļus, tomātus, zirnīšus. Pusdienās neaizmirsti dārzeņu salātus pie pamatēdiena, piemēram, ar nedaudz olīveļļas.

4.

Uzkodu vietā izvēlies samizotus un sagrieztus burkānus, gurķus, seleriju un kolrābi, papriku.

pexels.com

5.

Desertam izvēlies svaigus augļus, augļu salātus, augļusun/vai ogas ar jogurtu bez piedevām vai biezpienu.

6.

Turi dārzeņus redzamā un viegli pieejamā vietā - piemēram, novieto uz galda trauku ar notīrītiem, sagrieztiem dārzeņiem - burkāniem, kāļiem vai kolrābjiem utt.

View this post on Instagram

A post shared by Anna Rozite ❤️ (@rozite)

Uzturs

Sadzīvē var novērot situācijas, kad ievārījumam tiek noņemta pelējuma kārta, lai ievārījumu tālāk lietotu uzturā, vai tiek nogriezta maizes iepelējusī daļa, turpinot ēst it kā nebojāto daļu. Tomēr šādi paradumi nav balstīti zinātnē un var būt kaitīgi mūsu veselībai. Laboratorisko izmeklējumu metodes ir strauji attīstījušās un spēj efektīvi noteikt pelējuma klātbūtni arī produktiem, kuriem nav acīmredzamu pelējuma pazīmju.

Svarīgākais