8 neparasti produkti, kuri spēj pārsteidzoši labi "dedzināt" taukus

© pexels.com

Tuvojoties vasarai, arvien vairāki cilvēki sāk domāt par veselīgu uzturu, lai siltajā gada laikā izskatītos satriecoši. Atsevišķi pārtikas produkti var palīdzēt iegūt "sapņu" figūru. Apkopojām astoņus pārtikas produktus, kuri neticami, bet spēj lieliski dedzināt taukus!

pexels.com

1. Gvakamole

Gvakamoles galvenā sastāvdaļa ir avokado. Šis auglis ir bagāts ar veselīgajiem taukiem un B6 grupas vitamīnu. Šis vitamīns palīdz ne tikai cīnīties ar stresa radīto hormonu kortizolu, bet arī ar tauku veidošanos vēdera rajonā. Avokado esošie veselīgie tauki atstāj pozitīvu iespaidu uz ķermeni, kā arī palīdz dedzināt taukus. Gvakamole ir arī lielisks ēdiens, kas spēj nodrošināt sāta sajūtu.

pexels.com

2. Tumšā šokolāde

Var šķist, ka, ja vēlaties zaudēt svaru, nepieciešams atteikties no visa veida saldumiem, tai skaitā šokolādes. Izrādās, ka, lai zaudētu lieko svaru, nav nepieciešams atteikties no tumšās šokolādes. Tieši pretēji, to ir ieteicams lietot uzturā. Tumšā šokolāde palīdz zarnās izstrādāties polifenolu savienojumiem, tostarp taukskābēm, kuras mudina organismu aktīvāk "dedzināt" taukus.

unsplash.com

3. Sinepes

Izrādās, ka sinepju lietošana var palīdzēt atbrīvoties no liekajiem kilogramiem. Kā? Pavisam vienkārši, ja jūs apēdīsiet vienu tējkaroti sinepes, tās var paātrināt vielmaiņu pat par 25%.

pexels.com

4. Cūkgaļas fileja

Cūkgaļas fileja ir ne tikai garda, bet arī spēj "dedzināt" taukus. Pētījumā pierādīts, ka cilvēki ar lieko svaru, kuri trīs mēnešus uzturā iekļāva liesu cūkgaļu, ieguva ievērojamus rezultātus. Šiem cilvēkiem samazinājās vidukļa apkārtmērs, tauku daudzums vēdera zonā, kā arī samazinājās ķermeņa masas indekss. Tajā esošie proteīni palīdz "dedzināt" taukus.

unsplash.com

5. Šokolādes piens

Šokolādes piens ar zemu tauku saturu ir lielisks proteīna avots. Tādējādi dzerot šokolādes pienu pirms un pēc treniņa, ķermenis saņem lielu daudzumu vērtīgo olbaltumvielu. Svarīgi ir pievērst uzmanību tam, cik daudz cukura satur šokolādes piens. Ieteicams lietot pienu ar zemu cukura daudzumu.

pexels.com

6. Mājas siers

Izrādās, ka mājas siera ēšana vakaros var palīdzēt vieglāk iemigt. Labs un kvalitatīvs miegs ir cieši saistīts ar veselīgu dzīvesveidu, svara zaudēšanu. Ja nakts laikā nepietiekami labi gulēsiet, pastāvēs lielāka iespēja, ka dienas laikā našķosieties ar kalorijām bagātiem ēdieniem. Mājas siers ir izcils ēdiens, ko ēst vakaros, jo tas tatur kazeīna proteīnus (piena proteīnus), kas nodrošinās sāta sajūtu visas nakts garumā.

pexels.com

7. Zemesriekstu sviests

Šis riekstu sviests ne tikai labi garšo, bet var būt lielisks palīgs, lai atbrīvotos un "dedzinātu" taukus. Ar zemesriekstu sviestu iespējams iegūt plakanu vēderu, taču svarīgi to ir ēst normas robežās. Šis sviests satur mononepiesātinātos taukus, kuri var palīdzēt samazināt holesterīna līmeni, un olbaltumvielas.

pexels.com

8. Humuss

Humusa galvenā sastāvdaļa ir aunazirņi jeb turku zirņi. Šie zirņi ir bagāti ar olbaltumvielām. Šis ēdiens lieliski sader kopā ar dažādiem šķiedrvielām bagātiem dārzeņiem. Ēdot humusu iespējams ātri iegūt sāta sajūtu. Kā arī humuss var kalpot kā lieliska mazkaloriju dārzeņu mērcīte.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Uzturs

Vai drīkst ēst sapelējušu sieru, ja pelējumu nogriež nost? Uz šo jautājumu atbild Lielbritānijas Nacionālā veselības dienesta ārsts Karan Rajans.