Uztura speciāliste atklāj ko nozīmīgu par glutēnu

© pexels.com

Uztura speciāliste Tamāra Vilnere sacījusi, ka pārtikas produkti ar glutēnu ir sabiedrībā nepelnīti "demonizēti", raksta "Daily Star".

Saskaņā ar Hārvardas sabiedrības veselības skolu, glutēns ir proteīns, kas dabiski atrodams dažos graudos, piemēram, kviešos, miežos un rudzos. Tas darbojas kā saistviela un piešķir maizes izstrādājumiem elastību.

Speciāliste norāda, ka no šiem produktiem nav ieteicams izvairīties, ja vien nav celiakijas - stāvoklis, kad imūnsistēma uzbrūk audiem, kad ēdat lipekli.

"Diezgan bieži glutēnu saturošu produkti tiek bagātināti ar vitamīniem un minerālvielām, piemēram, dzelzi, D vitamīnu vai kalciju," atklāj speciāliste.

Viņa norāda, ka glutēnu saturošu pārtikas produktu izslēgšana no ēdienkartes ne vienmēr būs labvēlīga veselībai. Speciāliste atzīmē, ka bezglutēna produktos ir mazāk sķiedrvielu, kas ir labvēlīgas mūsu zarnu veselībai. Turklāt šādi produkti palīdzēs ilgāk saglabāt sāta sajūtu.

Svarīgākais