Uzturs

22.okt 2018
Lai gan šogad rudens ir siltāks kā ierasts, nelūgtie viesi – vīrusi tepat vien ir. Ja nevēlies, lai tie tevi pārsteidz nesagatavotu, jau laikus ir jānodrošinās, uzturā pastiprināti iekļaujot produktus, kas organismu aizsargā no dažādām saslimšanām.
19.okt 2018
Interesi par speltas jeb plēkšņu kviešiem jau zaudējuši dedzīgākie virtuves modes sekotāji, varētu sacīt – līdzskrējēji, kuri domā: ja jau kādu produktu var atrast lielveikalā, tas vairs nav pēdējais modes kliedziens un tātad – nekas ekskluzīvs. Konservatīvākie ēdāji savukārt par jauninājumiem negrib ne dzirdēt, jo viņu skatījumā labs ir tikai tas, ko lika galdā vecmāmiņa. Taču vairākums cilvēku iet vidusceļu, speciāli nemeklē mazpazīstamus produktus, bet, ja gadās tāda iespēja, labprāt nomēģina.
18.okt 2018
Viena no rudens veltēm ir ķirbis – gards un veselīgs, to var iekļaut ne vien sāļo, bet arī saldo ēdienu receptēs. Rīgas Centrāltirgū šobrīd var iegādāties gan tādus, kuri, prasmīgi pagatavoti, palutinās garšas kārpiņas, gan arī ļoti košus (izskata un veidola ziņā), kas atsvaidzinās mājokli kā interesants dekors interjerā.
17.okt 2018
Stilistes Žannas Dubskas kaprīzā un nekaunīgā uzvedība pie galda šokējusi sabiedrību.
photo_camera
3.okt 2018
Ekscentriskais mūziķis Kanje Vests nosvinējis tēva uzvaru pār prostatas vēzi ar neparastu maltīti.
3.okt 2018
Tikusi aizliegta kafejnīcu tīkla ''Costa Coffee'' reklāma, kurā svaigu avokado vietā brokastīm aicina izvēlēties bekona bulciņu, ziņo BBC.
2.okt 2018
Proteīniem bagāti ēdieni ir lieliski, lai uzturētu ķermenī enerģiju un veidotu muskuļus. Tas atjauno audus un dedzina taukus, kas arī ir iemesls, kādēļ sportisti un sporta zāles entuziasti to pievieno savai ēdienkartei.
30.sep 2018
Kā orientēties veikalu piedāvājumā un atrast veselīgākos risinājumus? Uztura speciāliste un Rimi Gardēde Olga Ļubina sniedz ieteikumus produktu izvēlē, bet šefpavārs un Rimi Gardēdis Normunds Baranovskis ir sagatavojis vienkāršas receptes, kā vērtīgos produktus likt lietā.
26.sep 2018
Marinēti un sālīti produkti, bulciņas un saldināti dzērieni, pusfabrikāti, našķi starp ēdienreizēm - šie ir visnotaļ ierasti pieaugušo ēšanas paradumi. Lielākoties tos nosaka dzīvesveids un dienas režīms, kas nereti par galveno produkta izvēles kritēriju liek izvēlēties to, cik ātri un vienkārši produkts ir pagatavojams. Tomēr pētījumi rāda, ka pieaugušie mēdz aizmirst - mazais nav lielais - un tādu pašu pārtiku piedāvā arī saviem bērniem. Vairāk nekā puse vecāku savu mazo sāk ēdināt kā lielo jau gada vecumā. Lai gan, sasniedzot vienu gadu, bērns drīkst ēst visu grupu produktus, pāreja uz pilna spektra ēdienkarti jāveic gudri.
24.sep 2018
Lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju (98%) kopumā uzturā lieto graudaugus un to produktus, taču būtiski atšķiras graudaugu lietošanas paradumi starp dažādām vecuma grupām – tā noskaidrots „Maxima mazumtirdzniecības kompass” veiktajā aptaujā.
19.sep 2018
Biežā Latvijas viešņa, Krievijas sabiedrības lauvene Božena Rinska paskaidrojusi, kā viņai izdevies nomest lieko svaru.
16.sep 2018
Uzlabojoties sabiedrības zināšanām par veselīgu uzturu, mainās arī pārtikas produktu izvēles kritēriji un iepirkšanās paradumi, liecina Rimi un SKDS veiktais ēšanas ieradumu pētījums “Kā ēd Latvija”. Pēdējo trīs gadu laikā vērojama nemainīga tendence izvēlēties produktus ar veselībai labvēlīgām sastāvdaļām, taču, salīdzinot ar 2015. gadu, būtiski pieaugusi produkta izcelsmes valsts nozīme – ja 2015. gadā produkta izcelsme bija svarīga 16% cilvēku, tad šobrīd tā būtiska 58% Latvijas iedzīvotāju.
15.sep 2018
Lai gan regulāri tiek izgudrotas arvien jaunas diētas, kas sola ātru un vieglu rezultātu, un šķietami tās ir iecienījuši daudzi, Latvijā diētu popularitāte mazinās, liecina jaunākais “Mana Aptieka & Apotheka Veselības indekss”. Dati rāda, ka Latvijā vien katrs sestais iedzīvotājs mēdz ieturēt diētu. Turklāt, ja 2016. gadā diētas mēdza ieturēt teju piektdaļa (18 %) aptaujāto, tad 2017. gadā – par procentu mazāk jeb 17 %, un šogad tie ir 16 %.
9.sep 2018
Septembris ir īstais laiks, kad uzturā lietot mežos atrodamās ēdamās sēnes. Šoreiz "Rimi gardēži" piedāvā recepti latviskajam sēņu plācenim.
9.sep 2018
Rudenī skolēni atsāk savas skolas gaitas, un vecāki steidz par tiem parūpēties, iegādājoties jaunus kancelejas piederumus, ērtu mugursomu un nodrošinot veselīgas brokastis. Taču nedrīkst aizmirst par vēl vienu svarīgu aspektu — bērnam ir nepieciešams arī regulāri padzerties.
9.sep 2018
Samtainie ķirbji un kabači, sulīgās plūmes un āboli, ņiprais ķiploks un kraukšķīgās dzērvenes ir tikai dažas no Latvijas dabas veltēm, kas rudenī palīdz cīnīties ar tumsu un vīrusiem un sagatavo organismu ziemai. Kurus gardumus noteikti iekļaut ēdienkartē un kādi vitamīni tajos mīt, atgādina “Euroaptiekas” farmaceite Ieva Zvagule.
3.sep 2018
Latvijā pircēju iecienītākā maize joprojām ir baltmaize, kamēr visvairāk sarūk saldskābmaizes patēriņš, pastāstīja "Fazer Bakery Baltic", kurā ir apvienotas "Fazer" maiznīcas Ogrē un Kauņā, rīkotājdirektora pienākumu izpildītājs Agris Ločmelis.
2.sep 2018
Klāt rudens un jauns skolas gads, bērni atgriežas no brīvlaika, un visi kopā sākam gatavoties gada tumšajiem mēnešiem. Labi zināmas, bet vasaras bezrūpībā mazliet piemirsušās atziņas, lai rudens iesnas mestu līkumu, mācībās labi veiktos un jauna diena sāktos moži un ar prieku, atgādina "Euroaptiekas" farmaceite Ieva Zvagule.
2.sep 2018
Karsto un tveicīgo laiku nomainījusi rudenīga veldze, tāpēc atkal ir īstais laiks atpūtu pludmalē aizstāt ar citu Latvijas vietu apskati, doties dabā un baudīt ne vien mūsu zemes skaistumu, bet arī kādu stiprinošu piknika maltīti! Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu ELVI piedāvā radošas receptes rudenīgam piknikam, kas priecēs gan lielus, gan mazus atpūtniekus!
30.aug 2018
Diētas ārste un Rīgas Stradiņa universitates Sporta un uztura katedras lektore Lolita Neimane teic, ka uzturzinātnē tagad pastāv tik daudz dažādu viedokļu, kas ne vienmēr ir balstīti zinātniskos pierādījumos, un daudzi cilvēki tiek maldināti.