Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Horoskopi

TESTS: Numeroloģija virtuvē - kādi produkti ir tev piemērotākie

© Depositphotos.com

Vispirms jāaprēķina Dzīves ceļa skaitlis, ko iegūst, saskaitot dzimšanas dienas, mēneša un gada skaitļus. (Piemērs: dzimšanas laiks ir 1963. gada 19. oktobris: 1+9+6+3+1+9+1+0=30=3+0=3)

1 - Saules cilvēki

Saules produkti: visi dzeltenie un oranžie dārzeņi un augļi, arī saulespuķu sēklas un mandeļu kodoli, saulespuķu eļļa, kukurūzas milti. Garšvielas: safrāns, muskatrieksts, lauru lapas, krustnagliņas un ingvers. Medus ir pats svarīgākais produkts! Ja gaidāms saspringts darba cēliens, tad dienu ieteicams sākt ar svaigi spiestu sulu un salātiem no dzelteniem un oranžiem dārzeņiem, bet vakarā apēst karotīti medus.

2 - Mēness cilvēki

Mēness produkti ir augļi un dārzeņi gaišā krāsā - kāposti, gurķi, brokoļi, rutki, kartupeļi, redīsi, cigoriņi, melones. Ieteicams uzturā lietot agro šķirņu ābolus, kokosriekstus, gaišās vīnogas, ananasus, arī biezpienu un svaigo sieru. Kuņģa vainām var palīdzēt un svaigu kāpostu sula. Apgrauzdētas linsēklas noder kā piedeva salātiem.

3 - Marsa cilvēki

Marsa produkti ir augļi un dārzeņi sarkanā, bordo vai aveņu krāsā, kā arī asas garšvielas. Marsa enerģiju uztur granātāboli, sarkanās vīnogas, zemenes, pīlādži, vīģes, bietes, ķiploki, pipari, mārrutki. «Marsa cilvēkiem» uzturā ieteicamas nātres - salātos, zupās, bet kā garšvielu var izmantot sinepju sēkliņas.

Vīrusu laikā «marsieši» var lietot ķiplokus un pīlādžu, irbeņu, ingvera uzlējumu, apmēram 25 gramus dienā.

4 - Merkura cilvēki

Merkura cilvēkiem nepieciešama daudzveidīga, viegla un enerģētiska pārtika. Var atļauties panašķoties starp ēdienreizēm. Galvenā barība ir žāvēti rieksti, turklāt saldie ir pat labāki nekā sāļie. Ieteicami burkāni, pastinaki, jūras kāposti, dilles, pētersīļi, piparmētras, vajadzīgi arī graudaugi un nobriedusi rupjmaize. To var aizvietot ar galetēm un klijām. Sēnes var ēst visādos veidos. Enerģiju rada graudaugi. Vājā vieta ir nervu sistēma, tāpēc ieteicamas piparmētru un ķimeņu tējas.

5 - Jupitera cilvēki

Ēdiena krāsas - aveņu, ceriņu, violeta un melna. Jāēd kārtīgi, sātīgi, bez uzkošanas pauzītēm. Pārtikā jābūt iepriekš minēto krāsu un nokrāsu ogām, arī vīģēm, žāvētām plūmēm, persikiem un greipfrūtiem. Ēdienu ēdiens ir baklažāni, nevajadzētu aizmirst arī bietes, olīvas, sparģeļus. Mundrumam jādzer sarkanvīns. Ar mēru, protams. Sulas jāizvēlas tādas, kurās maz cukura. Ja gribas cukuru, tad labāk brūno. Ja nav laika paēst, enerģijas rezerves atjaunos sauja žāvētu augļu vai mandeļu.

Garšvielas: krustnagliņas, safrāns, muskatrieksts, baziliks un piparmētra, bet vislabāk - salviju.

6 - Veneras cilvēki

Skaistuma aizbildnei Venerai atbilst gaišzilais tonis. Ēdienkartē jāiekļauj zili un gaišzili produkti, piemēram, vīģes un mellenes. Tās uzlādēs ar enerģiju. Jāuzmanās no pārēšanās. Var uzkost tomātu, gurķi, cukīni, zaļu ābolu, salātlapas, kas pārslacītas ar labu eļļu un citrona sulu. Vajadzīgi arī saldumi un miltu ēdieni, bet ar mēru. Apetīti var nomierināt, uzēdot kādu žāvētu augli. Ieteicamas fenheļa un anīsa sēklas, piparmētras, selerijas un svaigi spiestas sulas. Dienu var sākt ar dzērveņu ūdeni: nomazgātas ogas ieber burkā, piepildot 2/3 trauka, un pārlej ar verdošu ūdeni. Uzmundrina karsts kakao ar vaniļu, bez piena un cukura; nomierina kardamons un krustnagliņas.

7 - Saturna cilvēki

Nevajadzētu brīnīties, ja viņi izvēlas kļūt par veģetāriešiem. Ēdienkartē vajadzētu iekļaut tumšās sēnes, piemēram, cūcenes. Sēnes var ēst visos veidos - svaigas, sālītas, ceptas, marinētas, vārītas. Otrs topa ēdiens ir spināti, trešais - selerijas, redīsi un rutki. No augļiem pirmie ir greipfrūti un ananasi; seko zaļie āboli, bumbieri, kadiķogas, granātāboli. Vājā vieta ir aknas, aizkuņģa dziedzeris un kuņģa un zarnu trakts, tāpēc dienu der sākt ar skābenu sulu. Nomierinošs iespaids ir jasmīnu tējai. Ja garšo kafija, tai ieteicams pievienot citrona šķēlīti, kas palīdz iedarbināt smadzenes turbo režīmā. Tonizējoša iedarbība ir egļu pumpuriem un priežu eļļai.

8 - Urāna cilvēki

Topa ēdiens ir spināti visvisādos veidos. Ēdienkartē vajag izmantot sezonas produktus. Vasarā noteikti jāēd zemenes. Neaizmirsīsim arī par banāniem, ērkšķogām, ķiršiem, upenēm, persikiem, bumbieriem, vīnogām. «Urāniešus» uzlādē hurma. Ziemā var izbaudīt zaļo, melno, roibuša un zāļu tējas, kas palīdz tikt galā ar melanholiju. Var lietot zivis, jogurtu, biezpienu, mīksto sieru un brinzu, kumisu, airanu. Tonusam - malciņu baltvīna vai sarkanvīna. Jāatturas no saldiem, gāzētiem dzērieniem. Ja moka galvassāpes, var uzvārīt tēju, kuras sastāvā ir zemeņu, salvijas un piparmētru lapas un kadiķogas.

9 - Neptūna cilvēki

Jūras produkti! Tos nevajag ilgi vārīt vai sautēt. Patīk ēdiens, kurā var sagaršot specifisko jūras svaigumu. Taču Neptūna cilvēki ir visai universāli ēdāji - viņiem piemēroti arī skābi, saldi un ar vēl citādu garšu apveltīti augļi. Skābenes, gurķi un ziedkāposti, brokoļi var ieņemt goda vietu uz galda. No rīta var iemalkot cigoriņu kafiju. Lai paaugstinātu tonusu, ieteicams nobaudīt ikrus. Tāda smalka ēdienkarte «neptūniņiem»…

Tests tapis sadarbībā ar žurnālu Praktiskā Astroloģija