Ja pēc ēšanas jūtaties smagi un vēders ir piepūties, iespējams, esat izvēlējies nepareizu ēdienu kombināciju. Diētas speciāliste Ugne Radzevičiene ir atlasījusi visbiežāk sastopamās pārtikas produktu kombinācijas, kas ir kaitīgas mūsu gremošanai - starp tiem ir gaļa ar kartupeļiem un pat jogurts ar ananāsiem, raksta “lrt.lt”.
Dietoloģe un endokrinoloģe Natālija Samoiļenko intervijā, kas 21. augustā tika publicēta projekta “Beauty Dose” YouTube kanālā, pastāstīja, kā pareizi ēst saldumus, lai nekaitētu figūrai un veselībai, raksta limon.postimees.ee.
Ar pārēšanos vai nekontrolējamu kāri pēc našķiem mūsdienās saskaras teju katra trešā sieviete un arī ļoti daudzi vīrieši. Speciālisti to sauc par emocionālo ēšanu. Par to runā un meklē risinājumus gan uztura speciālisti, gan psihologi.
Fitnesa, uztura un veselīga dzīvesveida trenere Madara Meiere kanāla TV 24 raidījumā "La Dolce Vita. Ēd vesels!" norādījusi, ka cukuru nevajag nogriezt kā ar nazi, bet gan soli pa solim.
Zobārsts Džeimss Gūlniks (James Goolnik), šefpavārs Džiankarlo Kaldesi (Giancarlo Caldesi), uztura speciāliste Dženija Filipsa (Jenny Phillips) un dietoloģe Klēra Greja (Clare Gray) izveidojuši plānu, kā iespējams atteikties no cukura 14 dienu laikā, raksta "The Mirror".
Rudens raža sasniegusi savu pilnbriedu un ir īstais laiks izbaudīt Latvijas labumus, stiprināt savu imūnsistēmu un uzņemt garajai ziemai nepieciešamo enerģiju. Uzturzinātnes speciāliste Dzintru Koktu piedāvā piecus ikdienā vienkārši ieviešamus padomus, kas palīdzēs no rudenī uzņemt pašu labāko!