Uztura speciāliste Alise Kindzule, viesojoties kanāla TV24 raidījumā "La Dolce Vita. Ēd vesels!", stāstīja par pārlieku sāls lietošanu ikdienā.
Kā norāda uztura speciāliste, dienā nebūtu vēlams uzņemt vairāk par vienu tējkaroti sāls.
"Bet tā problēma ir tāda, ka sāls jau ir visur. Un es tā parēķināju, ja es apēdu no rīta siermaizītes, tad gan maizē, gan sieriņā mums ir gana daudz sāls. Beigās ir tā, ka velkam nost zeķi un ir strīpiņa iespiedusies kājā. Tā ir laba mērierīce - aha, sāli esmu ēdusi par daudz. Parādās tūska," atklāj A. Kindzule.
Viņasprāt, neesot nepieciešams "sirsniņu lieki mocīt" un pievienot ēdieniem papildu sāli.
Lietojot pārāk daudz sāls, rodas piepampums, sirdij ir papildu slodze, ko īpaši izjūt cilvēki ar hroniskām slimībām, norāda speciāliste.
Viņa iesaka sāls vietā ēdieniem pievienot garšaugus, kas ne tikai ēdiena garšu padarīs patīkamāku un intensīvāku, bet arī dos mums papildu antioksidantu devu.