Plāns, kā 14 dienu laikā atteikties no cukura

© pexels.com

Zobārsts Džeimss Gūlniks (James Goolnik), šefpavārs Džiankarlo Kaldesi (Giancarlo Caldesi), uztura speciāliste Dženija Filipsa (Jenny Phillips) un dietoloģe Klēra Greja (Clare Gray) izveidojuši plānu, kā iespējams atteikties no cukura 14 dienu laikā, raksta "The Mirror".

Plāns

Izstrādātais plāns ir ļoti vienkāršs - divas nedēļas cilvēkiem ir jāēd tie produkti, kas norādīti, kā atļauti un jāizvairās no tiem, kuri ir neēdamo sarakstā.

Būtiski ir ieturēt trīs normālas maltītes dienā un nenašķoties starp tām.

Vēlams savas maltītes plānot uz priekšu, lai nav vēlmes pēc ātrām uzkodām. Šo procesu var atvieglot, jau laicīgi uz nedēļu sagatavojot ēdienu porcijas.

Ja visu dienu strādā, pusdienas pagatavo iepriekšējā vakarā, lai tās atliek tikai uzsildīt.

pexels.com

Ko ēst?

Gaļu; jūras veltes; olas; pilnpiena produktus; pupiņas; lēcas un pākšaugus; visus dārzeņus; divas augļu porcijas katru dienu; riektus un sēkas, ieskaitot riekstu sviestu; garšaugus un garšvielas; nedēļā trīs porcijas pilngraudu produktu, piemēram, brūnos rīsus, pilngraudu makaronus vai maizi; tēju un kafiju bez cukura; nesaldinātu gāzēto ūdeni.

pexels.com

Ko neēst?

Neko, kā sastāvā ir vairāk nekā 5 grami cukura uz 100 gramiem produkta; kūkas, saldējumu, cepumus un saldumus; gatavās maltītes un pārstrādātu pārtiku; alkoholu; beztauku piena produktus; brokastu pārslas; saldinātājus; mērces, piemēram, kečupu; gāzētus dzērienus; augļu sulas; enerģijas dzērienus; eļļas, piemēram, rapšu eļļu, saulespuķu eļļu vai zemesriekstu eļļu; rafinētus graudus, piemēram, baltos rīsus, miltus un makaronus.

Piemēri kā ēst

Brokastis: vārīta ola ar kūpinātu lasi, sparģeļiem, tomātu, sēnēm un avokado.

Pusdienas: Sviesta ķirbis ar lēcu zupu VAI ceptus saldos kartupeļus ar tunci un grieķu jogurtu.

Vakariņas: Cepta menca ar grauzdētiem dārzeņiem VAI steiks ar tomātu salātiem.

Avots: The Mirror

Uzturs

Domājot par kartupeļu ēšanu, noteikti prātā ienāk neviena vien recepte, kā tos gardi pagatavot. Visās receptēs ir viens vienojošs faktors - kartupeļi pirms ēšanas tiek termiski apstrādāti (vārīti, cepti, sautēti u.c.). Vai kartupeļus var ēst arī tādus kādi tie ir, termiski neapstrādājot? To šoreiz centāmies noskaidrot!

Svarīgākais