Lai augi mājās un dārzā augtu labāk, to augsnes mēslošanai lieliski noderēs tādi pazīstami produkti kā olas, banāni, kafija un tēja, vēsta "Natural Ways".
Sarkanā āboliņa tēja palīdz samazināt holesterīna līmeni asinīs, atvieglot menopauzes simptomus, aizsargāt pret prostatas vēzi, uzlabot asins cirkulāciju, nomierināt nervus, stirprināt kaulus, kliedēt elpvadu iekaisumus, attīrīt ādu un ķermeni, kā arī stiprināt imūnsistēmu. Tēju pagatavo no sarkanā āboliņa ziediem un lapām.
Liepziedu tējai ir ne tikai nomierinošas īpašības, bet tā arī ir lielisks palīgs cīņā pret dažādām sirds un gremošanas sistēmas problēmām. Liepziedu tēju var izmantot arī nomierinošas vannas sagatavošanai.
Piparmētra ir aromātisks augs, kas sastopams arī mūsu dārzos. Eiropā un Āzijā to izmanto jau tūkstošiem gadu tās patīkamās, svaigās garšas un veselīgo īpašību dēļ.
Vasaras karstumā nereti jāsastopas ar nepatīkamajām sekām, ko rada svīšana. No tā cieš arī mūsu apavi, kas iegūst nepatīkamu aromātu. Taču "tīrības guru" Linseja Krombija dalījusies ar vienkāršu triku, kā slikto aromātu uzveikt, raksta "Daily Mirror".
Tēja ir viens no biežāk lietotajiem siltajiem dzērieniem Latvijā - ik dienas iedzīvotāji izdzer vidēji divas krūzītes šī dzēriena, taču ziemā tējas patēriņš ievērojami pieaug. Lai arī tējai ir neskaitāmi veidi, Latvijas iedzīvotāji par visiecienītāko atzinuši klasisko melno tēju, liecina “Lipton” pieejamie dati. Pārsvarā iedzīvotāji dzer tēju dienas vidū, lai ieturētu pauzi darba laikā, vai vakarā, lai atslābinātos un sasildītos.
Latvijā ir aptuveni 23 tūkstoši personu, kuri ir nelabvēlīgā finansiālā situācijā un nevar atļauties pilnvērtīgu maltīti ik dienu. Ziemas periods ir visgrūtākais, jo palielinās izdevumi par komunālajiem maksājumiem, tamdēļ vēl jo grūtāk ir pagatavot siltu ēdienu vai tēju, kas palīdzētu sasildīties drēgnajos vakaros un pārvarēt ziemas saaukstēšanos.
Pirms Nacionālas tējas dienas Lielbritānijā, tiek izrādīta ''The Egoist'' - pasaulē dārgākā tējas kanniņa. Tā ir 3 miljonus dolāru vērta un to radījis ''Newby Teas'' vadītājs - par godu savai mirušajai sievai.
Tēja ar medu joprojām ir viens no iedarbīgākajiem tautas brīnumlīdzekļiem, kas palīdz cīnīties ar slimībām, kas ziemas periodā mūs piemeklē itin bieži, ka arī uzlabo mūsu imunsistēmu.
Tēja ir viens no populārākajiem dzērieniem pasaulē. Tā lieliski remdē slāpes, tonizē un labvēlīgi ietekmē nervu sistēmu. Tradīcija dzert auksto tēju pie mums atnākusi pirms apmēram 150 gadiem no siltajiem dienvidiem. Šķiet, vasarā tas ir dzēriens, kas spēj veldzēt slāpes. Paņēmieni, kā gatavo un lieto auksto tēju, atšķiras valstīs ar karsto un auksto klimatu.
Tējas cienītājiem ir tik plašs piedāvājums, ka eksperimentēt ar tām var no sirds patikas, tās kombinējot kopā gan ar dažādiem ēdieniem, gan dzērieniem. Kad sāk runāt par tēju veidiem, jāpiemin tradicionālā melnā tēja. Tieši ar šo tēju parasti sākas iepazīšanās ar bagāto siltā dzēriena pasauli.
Spēcinošā matē tēja pie mums ir parādījusies salīdzinoši nesen, taču iemantojusi popularitāti ne vien tējas dzeršanas rituālos, bet zaļo matē pulveri izmanto arī konditorejā – kūku un desertu, kā arī tonizējošu dzērienu pagatavošanā.
Izrādās, tējas maisiņus var izmantot arī pēc tam, kad tie savu padarījuši un palīdzējuši pagatavot gardo, karsto dzērienu. Šeit apkopoti pieci iemesli, kādēļ tējas maisiņus nevajadzētu mest ārā.