Rozmarīns

9.aug
Kad dārzā sāk birt pirmie āboli, bieži vien tie nav perfekti – mazliet apsisti, pārāk sīki vai ar bojājumiem. Taču tieši šādi āboli ir ideāli ievārījumam, īpaši, ja vēlies ko mazliet citādāku par klasisko saldo versiju! Rozmarīns piešķir ābolu ievārījumam pikantu, nedaudz sveķainu noti, kas lieliski sader gan ar sieru, gan ceptu gaļu, gan grauzdētu maizi. Ar recepti dalās “TheSpruceEats.com”.
7.jūl
Aromterapijai nav jābūt tikai dārgiem ēterisko eļļu difuzoriem vai spa saloniem. Dabiskus, nomierinošus aromātus iespējams ieviest arī mājās, pavisam vienkārši – ar augiem. Lavanda uz palodzes, citronmelisa pie tējas krūzes, rozmarīns virtuvē vai baziliks pie loga – tie ne tikai skaisti izskatās un smaržo, bet arī ietekmē mūsu pašsajūtu, raksta “mindbodygreen.com”.
8.mar
Vidusjūras virtuve Latvijā ir iecienīta un tādas garšvielas kā rozmarīns, timiāns un raudene padara izcilu gandrīz katru ēdienu, sniedzot iespēju katram virtuvē sajusties kā šefpavāram.
24.feb
Viena no matu kopšanas tendencēm, kas sola palīdzēt uzturēt skaistus un autaudzēt jūsu matus, ir rozmarīna eļļa - tā it kā stimulē matu augšanu. Vai rozmarīna eļļa patiešām ir īsts brīnumlīdzeklis matu augšanai, skaidro izdevums “Martha Stewart”.
21.feb
Tīrīšanas eksperte dalās ar pieciem vienkāršiem veidus, kā dabiski pamudināt zirnekļus un citus kukaiņus doties prom no jūsu mājokļa, tostarp - izmantojot īpašu smaržu jūsu mājā, raksta “Express”.
24.jan
Labākais tējas dzeršanas laiks ir atkarīgs no tējas veida un vēlamajiem rezultātiem. Ar padomiem un ieteikumiem dalās eksperti no “unian.net”.
22.dec 2024
Droši vien ikviens, kurš cenšas izaudzēt garākus, biezākus un veselīgākus matus, ir dzirdējis par brīnumlīdzeklis rozmarīnu, tomēr tas nav vienīgais augs, kam piemīt teju maģiskas īpašības, cenšoties iegūt skaistāku galvas rotu, raksta “nypost.com”.
3.jūl 2024
Rozmarīns satur antioksidantus, pretmikrobu un pretiekaisuma savienojumus. Tas var dot labumu veselībai, tostarp samazināt cukura līmeni asinīs un atbalstīt smadzeņu veselību.
5.mai 2024
Daudzi faktori, tostarp tas, ko mēs ēdam, cik daudz mēs guļam, stresa līmenis un pat vides faktori, var veicināt iekaisumu, raksta Eatingwell.