Receptes

11.dec 2015
Mandarīnus visvairāk novērtē tieši aukstajos ziemas mēnešos, kad ir citrusaugļu laiks. Tie ik gadu brīnišķīgi smaržo pēc Ziemassvētkiem. Tos bauda brīnišķīgās garšas dēļ un sezonas laikā arī apēd ne vienu vien kilogramu. Garšīgi, sulīgi, un tos var izmantot ne tikai svaigus, arī recepšu piedāvājums ar šo eksotisko augli ir pietiekami plašs un interesants.
photo_camera
13.nov 2015
«Šī ir kūka par draudzību un satikšanos. Tā ir moderna svētku kūka ar latviskām krāsām,» stāsta kūkas cepēja Amanda Freiberga, kurai kūkas nosaukumu Facebook ieteikusi bērnības draudzene.
photo_camera
6.nov 2015
Prātojot par pusdienām vai vakariņām, par to, kādu piedevu izvēlēties pie gaļas vai salātiem, viens no variantiem – tradicionālie kartupeļi. Mūsdienās, kad ēdienkarti iespējams veidot ļoti daudzveidīgu, daudziem kartupeļi nav prioritāte, bet citi joprojām uzskata, ka tie ir otrā maize un bez kartupeļu porcijas maltīti ir grūti iedomāties. Labi zināmais kartupelis ir tik dažādi izmantojams – vārīts, arī ar mizu, cepts, sautējumā, salātos, biezenī, frī, zupā, tad kāpēc gan no tupeņiem vajadzētu atteikties.
photo_camera
9.okt 2015
Jāteic, ka diemžēl truša gaļa ikdienas ēdienkartē parādās samērā reti, lai gan tā ir vērtīga, veselīga un diētiska. Tiem, kuri vēlas ievērot diētas, tā patiešām ir labs atradums. Un, ja ēdienkartē akcents likts uz diētiskiem produktiem, tad truša gaļa būs īsti laikā. To var pagatavot dažādi – ne tikai sautēt, arī vārīt zupu, gatavot salātus, žāvēt un konservēt.
photo_camera
11.sep 2015
To, ka šī, nu jau aizvadītā vasara nav bijusi labvēlīga gurķiem – teiks daudzi. Un tomēr siltā sezona bez šī zaļā, ar ūdeni bagātinātā dārzeņa nav iedomājama. Salātos, aukstajās zupās, mērcē kopā ar jogurtu, garšaugiem vai biezpienu gurķis mēdz pildīt galveno vai papildelementa funkciju. Un garšo tas labi arī viens pats, ja vien virsū uzkaisa šķipsniņu sāls vai iemīļotas garšvielas.
photo_camera
4.sep 2015
Dzeltenas, zilas, sarkanas, saldas un ne tik saldas, lielākas un mazākas formas augļi... Šādas plūmes ik gadu ir galdā vasaras beigās. Zinātniski pierādīts, ka tieši plūmēs vitamīnu un minerālvielu sastāvs ir krietni bagātīgāks nekā vairumā citu augļu.
photo_camera
14.aug 2015
Ķiplokus pierasts izmantot daudzveidīgi, tie ir populāri un aug praktiski jebkurā dārzā, bet to zaļos stiebrus un ziedus jeb ziedkātus izmanto retāk. Izskaidrojums – sezona parasti ilgst tikai apmēram divas nedēļas, kad tie ir maigi un sulīgi. Taču čaklākās saimnieces mēdz tos iemarinēt, pagatavot salātus, biezzupu, pastu vai kādu mērci. Ķiploka augšanas procesā tā zaļajiem stiebriem piedēvētas tādas pašas īpašības kā ķiplokam.
29.jūl 2015
Šis deserts ir ļoti gards un viegls, turklāt to ir iespējams pagatavot tikai no trīs sastāvdaļām.
photo_camera
10.jūl 2015
Grieķu jogurts latviešu ēdienkartē nav parādījies pārāk sen, taču atzinību pratis iemantot veselīgo īpašību, daudzveidīgā izmantojuma un labās garšas dēļ.
8.jun 2015
Mēģini novājēt, taču vasarā gribi atvēsināties ar aukstu saldējumu? Šie veselīgie smūtiji palīdzēs gan atveldzēties, gan samazināt vidukļa apkārtmēru. Viss, kas tev jādara – jāsablenderē visas sastāvdaļas.
21.mai 2015
Ciemiņi jau klauvē pie durvīm, bet tev nav laika gatavot? Šīs trīs receptes ir lielisks risinājums, ja vēlies būt kopā ar saviem viesiem, nevis visu vakaru pavadīt virtuvē gatavojot cienastu, kā arī labs veids kā gatavot kopā ar bērnu, jo receptes ir pavisam vienkāršas. Tās var pagatavot jebkurš.
photo_camera
15.mai 2015
Daudziem oranžīgais eksotiskais auglis apelsīns asociējas ar dzīvesprieku, sauli un, protams, patīkamu saldu garšu. Minēt apelsīna dievīgo aromātu un garšas īpašības – tas būtu krietni vien par maz, lai raksturotu šo vērtīgo augli. Veselīga uzkoda, ērti paņemams līdzi uz darbu vai izbraucienā, un tā izmantojums dažādās receptēs arī ir daudzveidīgs.
photo_camera
27.apr 2015
Zināms - uzkošana starp ēdienreizēm bieži noved pie svara pieauguma, tomēr neraizējies, jo ar šiem gardajiem un veselīgajiem kārumiem ik pa laikam var našķoties bez bailēm!
10.apr 2015
Pierasts, ka biezpienu, pelmeņus, nūdeles un citus pārtikas produktus pērkam veikalā, nevis gatavojam mājās. Taču tos varam pamēģināt gatavot paši, un kāpēc gan to nedarīt ar nūdelēm. To var paveikt jebkura saimniece – tas nav grūts un piņķerīgs darbs. Lēti un garšīgi! Tradicionālas mājās gatavotu nūdeļu receptes sastāvā ir milti, ūdens, sāls un olas. Pats svarīgākais nūdeļu gatavošanas procesā ir mīklas sajaukšana, tāpēc jāzina svarīgākās nianses. Pēc tam atliek izrullēt mīklu ar rulli vai izlaist caur speciālo makaronu pagatavošanas mašīnu vai speciālu spiedni (attēlā).
16.mar 2015
Šī veselīgā našķa recepte noderēs tiem, kuri ikdienā rūpīgi seko savam svaram.
13.mar 2015
Šķiet, vienkāršāk par vienkāršu – gaļas gabalu ieliek gaļas maļamajā mašīnā vai blenderī, un maltā gaļa ir gatava, taču jāzina vairāki knifi, lai tā izdotos garšīga. Vēl tikai nedaudz piedevu – maize, sīpols, garšvielas –,un maltīti ātri varēs celt galdā. Tagad populāri veidot malto gaļu no dažādu veidu gaļas salikuma – cūkgaļas, liellopa, teļa, vistas, lai tā papildina cita citu un uzlabo garšu. Arī variantu, ko pagatavot no maltās gaļas, ir ļoti daudz un populāri – kotletes, kebabi, frikadeles, pildīti dārzeņi, lazanja, sacepumi un citi.
11.mar 2015
Šo gardo siera kūku iespējams viegli un ātri pagatavot, turklāt to var celt galdā gan svētkos, gan ikdienā.
6.mar 2015
Žāvēti augļi vienlīdz labi noder aizņemtajiem un garlaikotajiem, fiziski aktīvajiem un dīvānā zvilnētājiem, pavārmākslas meistariem un tiem, kurus virtuvē labāk neielaist. Iespējas patiešām plašas: ēst vienkārši tāpat, likt kompotā, ziemīgā tējā vai karstvīnā, cept kēksus, pudiņus un augļu maizes, pievienot gaļas un dārzeņu ēdieniem, sacepumiem, sautējumiem vai dažnedažādiem virumiem. Nereti dzirdam arī aicinājumu neveselīgos saldumus aizstāt ar žāvētiem augļiem – dabas dotām konfektēm.
6.mar 2015
Liel­vei­ka­lu plauk­tos fen­he­lis pa­ras­ti stāv, no­bāzts pa­ša tā­lā­kā plauk­ta stū­rī. Ja pra­sa, kā­pēc tā, pār­de­vē­ji pa­ras­ti at­teic: tā­pēc, ka to gan­drīz ne­viens ne­pa­zīst un pērk re­ti kurš. Vi­dus­jū­ras zem­ēs, īpa­ši Itā­li­jā, vir­tu­ve bez šā vēr­tī­gā dār­ze­ņa jau sen nav ie­do­mā­ja­ma, arī lie­lā­ka­jā Eiro­pas da­ļā fen­he­lis kļūst ar­vien ie­cie­nī­tāks.