Ilze Jurkāne iesaka: krāsnī cepti kartupeļi ar ķiplokiem

© gardezi.lv

"Šī ir viena no manām mīļākajām receptēm, ko iemācījos pirms 30 gadiem Sanfrancisko. Krāsnī ceptos kartupeļus būs ļoti labi servēt pie gaļas, īpaši ar jēru, kā arī pie hamburgeriem frī kartupeļu vietā," atklāj Ilze Jurkāne

Sastāvdaļas

  • 400 g mazo kartupelīšu
  • 2 ķiploka galviņas, sadalītas daiviņās, bet nemizotas
  • 4-8 ēd. k. olīveļļas
  • Provansas vai Vidusjūras garšvielas
  • Svaigs rozmarīns un/vai timiāns
  • Pipari
  • Sāls

Pagatavošana

  1. Sagriež kartupeļus četrās daļās. Uzliek katru kaudzīti uz cepamā papīra (uz apm. 35 cm x 35 cm liela kvadrāta).
  2. Katru aplej ar eļļu, uzber ķiploka daiviņas, apkaisa ar garšvielām un uzliek vienu vai divus rozmarīna un/vai timiāna zariņus.
  3. Aiztaisa papīru ciet, izveidojot paciņu.
  4. Saliek visas četras paciņas uz pīrāgu pannas vai lēzenā cepamā traukā un 225 grādu karstumā cep cepeškrāsnī 35 minūtes.
  5. Jāuzmanās, taisot paciņas vaļā, - smaržīgs, bet ļoti karsts tvaiks.

Avots

Svarīgākais