Izmēģini! Divas netradicionālas alus kokteiļu receptes

© Publicitātes foto/Jevgēnija Jansone

Šķiet, ka tieši alus ir tas alkoholiskais dzēriens, bez kura nav iedomājams gandrīz neviens pikniks, hokeja mačs, pasēdēšana krodziņā un pat Līgo, Jāņu svinēšana! Lai arī alu pārsvarā pieņemts baudīt tīrā veidā, arī tas var kļūt par lielisku kokteiļu sastāvdaļu! Alkohola outlets “AlkOutlet Dzērieni un vīni” ir radījis divas alus kokteiļu receptes – izmēģiniet un izbaudiet alus garšas nianses jaunās kombinācijās, protams, atceroties, ka pārmērīga alkohola lietošana var būt kaitīga jūsu veselībai.

Gurķu, medus un bazilika alus

Sastāvdaļas (2 lielām glāzēm):

  • 1 pudele (0,5l) alus ar citrusu garšu;
  • 250 ml gāzētā ūdens;
  • 50 g degvīna (var nepievienot);
  • 2 ĒK medus;
  • 6-10 gurķa šķēles;
  • 10 bazilika lapiņas;
  • 2 ĒK. laima sulas;
  • ledus, bazilika lapas pasniegšanai.

Pagatavošana

Bazilika lapiņas smalki sakapā. Kārtīgi samaisa ūdeni, medu, laima sulu, degvīnu,(ja vēlas) un alu - maisa līdz medus izšķīst. Pievieno dzērienam sakapātās bazilika lapas un gurķu šķēles, vēlreiz samaisa un ļauj pāris minūtes ievilkties. Pasniedz kopā ar ledu, rotājot ar bazilika lapām.

Gāzēto ūdeni var aizvietot ar ananasu vai apelsīnu sulu, tad kokteilim var nepievienot medu.

Publicitātes foto/Jevgēnija Jansone

Publicitātes foto/Jevgēnija Jansone

Aveņu-persiku stiprais alus

Sastāvdaļas (4 glāzēm);

  • 100 ml persiku liķiera;
  • 100 ml tekilas;
  • 1 alus pudele ar aveņu garšu;
  • 250 ml ananasu sulas;
  • 1 olas baltums;
  • piparmētru lapas rotāšanai;
  • aveņu pulveris rotāšanai.

Pagatavošana

Visas kokteiļa sastāvdaļas liek blenderī un blendē apmēram divas minūtes, līdz iegūst viendabīgās konsistences dzērienu ar bagātīgām putām. Lej glāzēs, rotā ar aveņu pulveri un piparmētru lapām, un pasniedz aukstu.

Publicitātes foto/Jevgēnija Jansone

Publicitātes foto/Jevgēnija Jansone

Svarīgākais